Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 21 mars 2014

Ett avsked

Jag avslutade nyligen en kontakt med en kund jag haft kontakt med under en längre tid. Det kändes som hon nu hade de verktyg hon behövde. Hon hade i många stycken blivit sin egen läromästare. När vi möttes första gången var hon 5 år och nu när jag lämnade henne var hon i den ålder som står i hennes folkbokföring. Det var dax!

Just denna dag när vi skulle mötas fick jag detta mail från henne (texten har godkänts av henne, efter viss redigering):

" Idag är det 1 år sen jag tog det bästa beslutet någonsin! Att ta mig till SLAA och gå på ett möte. Det har förändrat mitt liv, jag ville inte fortsätta som jag gjorde - men fortsatte ju som sagt ändå trots att jag gick på mötena. Men det viktiga för mig var att jag hade insett att jag hade problem, även om jag fortsatte förneka dom. Att jag tog steget för 1 år sen och åkte iväg är det absolut bästa jag någonsin gjort (lika bäst som att kontakta dig Johan), för där på SLAA så kunde jag ändå inte längre förneka mina problem på samma sätt. Jag fick se andra må bra och som kunde hantera sin besatthet, det fick mig att vilja ha det dom hade. Jag fick en tro på att det kanske skulle kunna vara möjligt, men jag visste inte hur jag skulle gå till väga. Tack vare att jag kom till insikt med mitt problem och gick på SLAA till en början - med en önskan att sluta agera ut mitt självdestruktiva beroende, just då var det inte mer än en önskan eftersom jag i efterhand inte förstod och kan se mitt beroende som ohanterbart. Jag skulle kunna säga att mitt beroende eskalerade en del i alla fall under sena vår/sommaren - jag gjorde allt för att fly, förneka och känna den falska tryggheten. Men det drog mig snabbare och snabbare ner i fördärvet. I somras, när jag hade flera på gång - jag tyckte jag fick konsekvens av det och jag mådde sämre och sämre, då nådde jag min så kallade botten. Och idag är jag otroligt tacksam över att du hjälpte mig Johan, gav mig verktyg. Talade om för mig vad du såg och gav mig tankeställare. Många gånger var det jävligt tufft att agera annorlunda - men det gjorde att jag växte för varje gång jag valde ett annat alternativ mot tidigare.

Idag kan jag känna att för ett år sen när jag steg in på SLAA så var jag verkligen 5 år, jag var livrädd för allt, inte bara män. Jag kände mig så liten, maktlös och som ingenting. Och allt detta hade jag ju skapat i mig själv. Idag kan jag känna att jag är min ålder - som vi pratade om Johan. Idag är jag där, 1 år efter jag klev in i den där källarlokalen så är jag min egen ålder - min sanna ålder. Jag har allt inom mig, det förstår jag idag. Jag vet att jag själv har ett val, att jag själv kan styra och ändra mina tankar, att jag själv väljer om jag har bra dagar eller inte. Att jag själv väljer att se positivt på saker och ting, släpper taget eller om jag grubblar över minsta lilla grej.

Det här året har varit det bästa i hela mitt liv, jag är så tacksam. Jag är så lycklig över hur mitt liv ser ut idag mot tidigare. Jag tänker inte sluta jobba för att komma framåt, men det försöker jag göra utan press och prestationskrav på mig själv. Det blir som det blir och som det är menat. Jag är nöjd, men jag vill ha drömmar och mål."

Hon har lärt sig mycket men vad hon kanske inte förstår är att hon också lärt mig mycket.

Möten innebär alltid att vi har något att ge men också något att lära.

Tack för att jag fick dela en stund på denna jord med dig och vara med när du jobbat med att hitta dig själv. 

Jag känner stor tacksamhet! 

Tack!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948