Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 8 mars 2014

För första gången

Ibland blir jag som en ko som släpps ut på våren. Glad och sprittande som om jag vill hoppa omkring och bara njuta av friheten. En lördag som denna är en sådan dag. 

Jag har ett hus ute på en ö i skärgården. Så länge det inte finns is kan jag åka ut dit under hela året. Jag har min bastu jag har havet och jag har mitt hus. Det finns hur mycket som helst att göra eller göra just ingeting. Oftast känns det bättre när jag gjort något. 

När isen kommer så kan jag inte längre åka ut med båten. Men när isen blivit tillräckligt fast och tjock är allt möjligt igen att skrinna, åka skidor eller gå. Skärgården på vintern är som att komma till ett nytt landskap där det som tidigare varit omöjligt är möjligt. 

Denna lördag tog jag en chansning. Jag hade hört att det på vissa ställen var isfritt men att det på andra skulle kunna finnas kvar is. Denna helg skulle bli blåsig till en början och varm så chansen var stor att isen skulle släppa helt. 

Jag åkte dit och tänkte går det inte så gör det inte det då har jag haft en trevlig tur. Min känsla var att jag skulle lyckas med att komma över. 

På vägen dit talade allt för att isen skulle ha släppt, blåsigt, 9 grader i luften och sol. Sjöar som jag körde förbi var isfria. Väl framme visade det sig att jag hade rätt. Där låg båten min och väntade på mig. Jag kopplade på batteriet och startade. 

Friheten att känna motorn spinna och vinden i ansiktet köra mot min ö är obeskrivlig. 

Se bryggan och min bastu. Se att allt verkar ok. Ta mig upp mot huset. Se att våren är på väg och att husmusen även denna vinter lyckats ta osten men undvikit att bli klämd i fällan. 

Knopparna i gräsmattan och sjöusikten har aldrig varit så bra som just på våren. 

Känslan jag bär och som finns i mig är känslan av att uppleva något för första gången. Det är som på nytt igen och jag kan inte riktigt hejda mig att få uppleva den känslan igen. 

Jag är tacksam för att jag får kontakt med den känslan och att jag aldrig slutar att känna den unga nyfikna känslan i mig. Kanske är det en sådan känsla jag söker i mig lite oftare än just på våren. 

Vilka känslor positiva får du kontakt med? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948