Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 28 mars 2014

Hur öppen är jag?

Jag ser andra misslyckas, hur öppen är jag? Jag ser andra försöka, hur öppen är jag? Jag ser andra göra idiotiska saker, hur öppen är jag? Jag möter människor som inte är lika mig, hur öppen är jag. Jag möter människor som har haft ett annat liv än jag, hur öppen är jag? Jag möter andra kulturer, hur öppen är jag? Jag möter olika synsätt på livet, hur öppen är jag? Jag möter andra åsikter, hur öppen är jag? Jag möter andra religioner främmande från min egen, hur öppen är jag? Jag möter andra, yngre än mig, hur öppen är jag? Jag förkrossas av andras val, hur öppen är jag? Jag möter ålderdom, hur öppen är jag? Jag möter fattigdom, hur öppen är jag? Jag möter olika sexuell läggning, hur öppen är jag? Jag möter människor som lyckats, hur öppen är jag? Jag möter människor som är glada när jag själv är sur, hur öppen är jag? Jag möter människor i sorg, hur öppen är jag? Jag möter mina egna fördomar, hur öppen är jag? 

Hur öppen är jag i allt jag möter och hör? Hur öppen är jag att ta in det som jag exponeras för? Hur öppen är jag att se världen som han eller hon er den? Hur öppen är jag att försöka förstå, sätta mig in i och begripa hur denna människa har det och hur denna människa ser på världen?

I stunder inte alls!

I stunder öppen för att försöka!

I stunder inte alls för att jag är rädd för att jag själv blir osäker!

I stunder öppen på ett sätt som förvånar mig själv, men bra! 

I stunder hur inskränkt som helst!

I stunder en längtan till att försöka vara mer öppen än jag för stunden begriper att jag är och förvånas över hur inskränkt mina tankar, känslor och handlingar är.

Hur öppen är du att våga möta andra människor, andra tankar, andra känslor och handlingar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948