Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 13 mars 2014

Jag har ett val

I alla stunder och alla situationer jag är i och som jag möter har jag val. Jag tänker, jag känner och jag agerar. Jag har ett val. 

Hur tänker jag i den situation jag befinner mig i. Vad tycker jag om den personen, min relation, parkeringsbötern som jag fick eller kanske krig ut i världen. Vad har jag för åsikter eller kanske främst vad väljer jag att ha för åsikter och varför är det viktigt att ha just de åsikterna. Hur viktigt är det sedan för mig att andra ska få reda på mina åsikter och gärna tycka som jag? Mina tankar har länge trott att det jag tänkt alltid varit rätt. 

Jag har ett val.

Vad känner jag och varför känner jag som jag gör. Vad får mig att känna rädsla, avsky, glädje, kärlek eller sorg? Vad är det i mig som väcks i de situationer som möter mig i min ensamhet eller i olika typer av andra sammanhang. Är de känslor som har att göra med det som sker just nu eller är det känslor som egentligen har en grund för länge sedan men som jag projicerar just nu på någon annan eller i ett helt annat sammanhang? Jag ska vara äkta och sann mot mig själv men betyder det att jag alltid även behöver involvera andra i min äkthet? Mina känslor har i perioder fört mig på olika villospår. 

Jag har ett val. 

Jag agerar och gör det utifrån mina tankar eller känslor. Mina ageranden kan vara snabba och oigenomtänkta eller komma sent, kanske för sent. Jag agerar för jag tror jag har rätt och ibland kanske det är så att den känslan är så stark och viktig att leva ut eller så väljer jag att bara konstatera det för mig själv och gå vidare. Många ageranden tror jag i mig har handlat om att forsera och påskynda ett skeende vilket i sin tur ibland lett åt helt fel håll. Jag har inte tillåtit tiden att få sin gång. 

Jag har ett val.

Jag försöker välja kärlek. 

Min grund är att alla gör så gott de kan utifrån sin situation. Hade de kunnat göra annorlunda hade de gjort det. Jag tror också gott om alla människor även fast jag vet att det inte alltid är en faktisk sanning. 

Jag väljer kärlek till andra och kärlek till mig själv med stor insikt om att varken jag eller andra alltid kan leva upp till att vara sann och kärleksfull. 

Om jag tror gott i grunden ökar chansen att jag känner gott som leder till att jag själv gör gott.

Vad väljer du? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948