Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 19 mars 2014

Mirakel

Jag väljer det jag vill se och jag väljer hur jag vill se det. Jag både medvetet och omedvetet sorterar ut sådant som jag vill fokusera på. För mig har det mest uppenbara varit när jag väntat mina barn. Stora magar, människor med barnvagn och en massa babys över allt. Idag ser jag inte dessa på samma sätt. 

Jag väljer vad jag vill se och jag väljer om det är bra eller dåligt. För en person kan något dåligt för henne vara bra för mig. Det gamla utnötta begreppet om ett glas är halvtomt eller halvfullt är en bra beskrivning av just detta.

På samma sätt är det när det händer saker runt omkring mig. Jag kan välja att se min del av det som sker eller jag kan välja att inte se det. Självklart har jag del i allt som sker men väljer jag att se det? Detta gäller givetvis både om det är positivt eller negativt.

När det händer saker som jag blir överraskad av som t.e.x människor som visar stor godhet till mig eller visar sin uppskattning, väljer att berömma mig och visa sin tacksamhet då kan jag välja att ta emot det eller inte se det alls. Beröm och godhet brukar vara svårt att se för vi tar det för självklart eller klarar inte av att ta emot det alls.

Kanske är det så att varje dag skapar livet oss motgångar om jag väljer att se det på det sättet eller så är det precis tvärt om. Väljer jag att se mirakel så finns det gott om mirakel varje dag allt från människor som väljer att tala med mig, kritisera mig och ta sig tid att säga sin mening om mig eller bara väljer att se mig. Miraklen finns där varje dag och är jag inte öppen och vaken för att se det som sker finns de inte där men väljer jag att se att det är på det viset finns det stora mirakel varje dag. Hur jag selekterar styr vad jag ser.

Det finns varje dag något att vara tacksam för. För min del bara idag uppstår det mirakel. Jag har en säng att sova i, jag har människor omkring mig som väljer att visa sin kärlek till mig och jag har arbetskamrater som saknar mig om jag inte är på jobbet. Jag öppnar mina ögon för att se de mirakel som jag vill se.

Hur öppna är dina ögon? Vad väljer du att se och vad väljer du att inte se?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948