Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 30 mars 2014

Se innåt eller utåt

Hur väljer jag att titta? Vilket fokus har jag? Vad möter mina tankar?

Förut såg jag utåt? Jag var fokuserad på vad andra gjorde. Jag var fokuserad på vad andra hade. Jag var fokuserad på hur andra gjorde. Jag förhöll mig till hur andra hade det och vad jag saknade. Jag såg vilka brister jag haft i min uppväxt och mitt liv och kunde se att det fanns andra som hade fått det jag saknat. 

Jag drömde om att få det jag saknade eller ville ha som jag såg andra hade. 

Det jag missade att se det var vad jag faktiskt hade. Jag missade att se det jag faktiskt kunde. Jag missade också att se det jag faktiskt gjorde och vad jag kunde känna. 

Jag fattade inte att det som just jag har fått har gjort mig till den jag är i dag. Jag missade allt detta och drömde istället. 

När jag började arbeta med mig själv lärde jag mig att se mina värden och vara stolt för det som kommit till mig. Jag lärde mig att t.o.m mina misstag och dåliga val hade ett värde och en styrka. 

Jag lärde mig också att titta innåt och se vilka tankar jag skapade och vilka känslor det ledde till. Jag lärde mig att mina handlingar påverkade mina känslor. Jag förstod att jag också kunde ändra min känsla med mina tankar och handlingar. 

Jag fick verktyg genom att titta innåt.

Jag vaknade. 

Den som tittar innåt vaknar, den som tittar utåt drömmer.

Åt vilket håll tittar du? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948