Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 26 juni 2014

Gå på känslan

Gå på känslan, vad betyder det? Känslan ska styra? Känslan just nu säger ja säger nej. 

Vad är känsla och vad sammanblandas det gärna med? Många sammanblandar gärna känslor med just intuition. Känslan sägs vara en mer fysisk reaktion på något medan intuition beskrivs som att betrakta och bilda sig en omedelbar uppfattning om något. Inom filosofin benämnes orden ingivelse och omedelbar livlig uppfattning. Jag tror många av oss just använder begreppen ihop både som en fysisk reaktion och en omedelbar ingivelse.

En del sa förut till mig, vad känner du? Du är bara i huvudet men vad känner du?

Jag höll med om detta, förut att det kunde vara just så.

Men sedan, när jag reflekterat över det mer kunde jag se att det just var känslan jag använt mig av och varit beroende av även fast jag sedan intellektualiserat detta för mig på ett annat plan för att inte känna de negativa känslorna. 

Jag gick på känslan och de triggers det gav mig. Jag gick på känslan och slutade tänka. Jag gick på känslan och hur rätt blev det för mig? 

Många talar om att vi ska gå på känslan i de beslut vi fattar. Det är ok att göra det, så länge jag är beredd att ta alla konsekvenserna av det. Det är ok bara jag är uppmärksam på att även mitt ego gärna vill lägga sig i mina känslostyrda val. 

Känslan är en viktig faktor men bör blandas med lämpliga proportioner av tanke. Tanke är bra men bör blandas med lämplig proportion av känsla.

Hur fattar du dina beslut och vilka konsekvenser får dina val för dig? 



1 kommentar:

  1. Bra att lyfta fram att känsla och intuition ofta sammanblandas. Jag har faktiskt inte reflekterat över det. Jag skrev själv idag om rädsla och att utvecklas genom att möta den.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948