Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 13 juni 2014

I förtid

Längtan i mig handlar om förväntan. Jag längtar till det som ska komma och jag tillåtet mig här och nu att känna glädje för det jag tror ska ske. Jag förkänner känslorna och det är ok. Det är ok även fast det kanske inte alls eller fullt ut blir som jag förväntar mig. 

Känslorna finns där och det är här och nu som jag upplever det. 

Att ta ut glädjen i förskott är skönt för då har jag ändå fått en bra känsla trots att resultatet sedan kanske blir något annat. 

Jag är här och nu och jag längtar.  

Blir jag besviken så är det en annan känsla som också är ok. Det förtar inte känslan nu.

Jag längtar.

Hur ser du på det, är det ok att ta ut en känsla i förtid? Hur gör du? 

7 kommentarer:

  1. Positiva känslor är värda att ta ut i förskott för man kan aldrig le för många gånger eller vara lycklig i onödan. Däremot tycker jag att man ska passa sig för att ta ut oro och eventuella nederlag i förväg för det gynnar ingen och dessutom tror jag att det bidrar till att skapa en sanning som egentligen inte har någon grund eller skulle ha varit sann med andra tankar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Bra tänkt! Jag tänker att alla länslor är ok även de som speglar oro och nederlag för de känslorna är sanning de med. Skillnaden är sedan vad vi gör med känslan. Ett sätt är att föra den till en tanke och titta på vad står känslan för och vad är det värsta som kan hända. Känslan är sann med tanken är mitt eget påhitt, rätt eller fel. Tack för dina tankar Jessica.

      Radera
  2. Att ta ut en känsla i förskott är kanonbra när det är en bra känsla eftersom jag tror mycket på att vi kan försätta oss i olika tillstånd för att må bättre. Gör vi det, försätter oss i en känsla som vi mår gott i, en känsla som vi känner igen från en stund vi haft tidigare där alla celler i hela vår kropp känner den goa fina känslan så är det lättare för oss att hålla oss i rätt känsla hela tiden.

    Jag har skrivit lite om det i min blogg - välkommen in :-)

    http://www.nymansand.se/vara-optimist-att-ha-nagot-att-langta-till/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns det en rätt känsla? Tänk om alla känslor är ok? Livet kanske inte handlar om hur vi har det i känslorna utan hur vi tar det när det uppstår.

      Radera
  3. Åh så där gör jag nästan alltid. Jag är grymt bra på att ut glädje i förskott. Jag har alltid varit på det viset. Jag förstorar gärna saker i mitt huvud samtidigt som jag är extrem realist. Förskottsglädje är aldrig bortslösat. Glädje överhuvudtaget är bra i alla situationer (nästan).

    SvaraRadera
  4. Jag är mer av en pessimist och jobbar mer på att känna den känsla jag har här och nu och inte försöka känna i förväg, med risk för att bli besviken.

    SvaraRadera
  5. Så härligt detta med att verkligen känna, verkligen lyssna, verkligen se och upptäcka! Den nya trenden med mindfulness handlar väl om detta, att verkligen vara i nuet och UPPLEVA med alla sinnen...? Och jag håller med, glädje kan med fördel tas ut både i förskott, efterskott och i nuet...! :) Häääärligt! <3

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948