Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 25 juni 2014

Kritik

Jag säger att jag fick bra och dålig kritik. Va betyder det? Bra kritik vad är det och dålig kritik vad är det? 

När jag får kritik (synpunkter) på det jag gör kan det vara sådant jag känner igen eller inte känner igen. Det kan vara sådant som jag är komfortabel med att höra och sådant jag känner mig obekväm med. Det kan vara kritik som mer handlar om den som ger den och det kan vara kritik som jag känslomässigt blir starkt berörd av själv. 

Den som lämnar kritik ägnar sin tid för att ge den till mig. Syftet kan vara olika men ägnar egen tid för att ge den till mig. Egentligen stort att denna någon vill ägna en del av sin viktiga tid till mig för att ge mig olika slags kritik. Verkligen ett engagemang.

Vad får jag kritik för, jo för det jag gör definitivt inte för den jag är även fast jag i stunder kan tro det och ta emot den som det. 

När jag får kritik finns det ett enkelt svar. Det enda svar jag kan ge är: "-Tack! Tack för det du sagt och ditt engagemang. Det du sagt till mig ska jag tänka på."

På det sättet har jag visat att jag tagit emot det jag fått.

Vad jag sedan gör med den kritik jag får är upp till mig och en annan sak. Det kan vara sådant som jag verkligen behöver fundera mer på och ta till mig och det kan vara sådant som jag kan släppa helt.

Så egentligen, vad är bra och vad är dålig kritik?

Hur förhåller du dig till det som andra säger till dig som kan uppfattas som bra eller dålig kritik?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948