Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 11 juni 2014

Rätt tid

Finns det rätt tid för mig för att välja att göra något jag sagt jag ska göra? Finns det rätt tid för mig att säga eller förmedla något som jag vill ha sagt? Finns det rätt tid att tänka rätt saker? Finns det rätt tid att välja att släppa min historia? Finns det rätt tid att sluta att att se fram mot sen?

Troligen inte. All tid är fel och all tid är rätt. 

Jag gick länge och letade efter rätt tid för olika saker. Rätt tid för att vara ärlig. Rätt tid för att börja träna. Rätt tid för att vara sann. Rätt tid för inspiration. Rätt tid för att ta tag i mitt liv.

Det fanns aldrig rätt tid. Vad jag gjorde var bara att skjuta upp det som kändes jobbigt. Grunden var känslan rädsla men förklaringen var att finna rätt tid.

Finns det rätt tid och finns det fel tid? Hur tänker du? 

4 kommentarer:

  1. Det där en verkligen en bra och intressant fråga. Det finns säkert rätt tid för vissa saker men för det mesta handlar det mer om hur man går tillväga.

    Det här med att grundkänslan är rädsla är inte så lätt att inse så det är verkligen bra att prata om.

    Bra inlägg!

    SvaraRadera
  2. Jag tror att man får ta sig rätt tid.

    SvaraRadera
  3. Det är lätt att gå och vänta på det rätta tillfället, med stor risk för att det aldrig inträffar. Men när man har gjort något man vill och funderat på kan man ofta i backspegeln se att det faktiskt var rätt tillfälle.

    SvaraRadera
  4. Klokt. Jag tycker att du i inlägget har besvarat din egen fråga och jag håller med i din slutsats: Det finns inte rätt eller fel tid. Däremot tror jag att man kan ligga mer eller mindre rätt i tiden. Dvs ibland kan tiden och rådande strömmar vara till fördel och ibland till nackdel för det man vill åstadkomma, men den "rätta" tiden är när du faktiskt agerar, mer rätt än så blir inte tiden.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948