Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 14 juni 2014

Skvallerkärring

Jag har varit en skvallerkärring. Jag har snackat skit om andra och jag har fört andras skit till tredje man som någon budbärare. Jag har verkligen ägnat tid åt att tala om hur alla andra är, vad de gör fel och hur de verkligen skulle göra istället. Jag har fördömt andras val och jag har haft en massa åsikter om varför just de människorna gjort de val de gjort. Jag har generaliserat och jag har pekat ut.

Samtidigt har och är jag en människa som ogillar förtryck, att man baktalar, är ojämställda och att det är olika förutsättningar för människor. Jag har ägnat stor del av mitt liv att hjälpa andra på olika sätt. 

Hur går detta ihop? 

Jag har en ljus sida och en mörk sida 

Det går att tolka in mycket i detta och jag ska inte göra analysen här, men den finns. Grunden har nog varit det orättvisa samtidigt som jag själv känt det orättvis för min egen del. 

När jag har balans i mig själv försvinner allt detta. När jag fokuserar på mig själv och inte lägger kraft på det som finns utanför mig själv uppstår till slut balansen.

Är du en skvallerkärring ? 

3 kommentarer:

  1. "Skvaller - det är när du hör något som du gillar om någon som du ogillar" - Earl Wilson

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att ju äldre jag blir desto bättre blir jag på att inte vara en skvallerkärring. Livet lär!
    Det är dock bra att påminna sig så att man inte hamnar i gamla mönster. Tack!

    SvaraRadera
  3. Det har hänt att jag tänkt ett och annat som jag aldrig sagt. Vad glad jag varit för det senare när jag varit i liknande situationer som dem jag tänkt något om! Det är näst intill dumt att uttala sig om något eller någon utan att själv förstå och se hela bilden. Samtidigt är människan ett flockdjur som är menat att interagera med andra människor och då pratar vi givetvis om andra människor också. Det går att göra mer eller mindre snyggt.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948