Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 18 juni 2014

Syftet

Vad jag än gör, känner eller tänker har ett syfte. Jag har alltid syften som styr mitt resultat, mina tankar och vad jag känner. Syftet kan vara att jag vill uppnå ett visst resultat eller att jag vill känna en viss känsla. Min känslan behöver inte vara positiv.

Rätt syften blir rätt resultat, fel syften blir fel resultat. Rätt är ingen värdering utan rätt utifrån sambandet mellan mina tankar, känslor och handlingar. När mina syften är oklara blir mitt resultat oklart. 

Känner jag oro inför något kan orsaken vara att jag själv inte är klar med min egen inställning till det som jag är orolig för. Jag kan bära på en skuld eller skam. Skuld och skam kan vara min egen eller någon annans från början.

Väljer jag en relation kan syftet inte nödvändigtvis vara kärlek, även fast jag själv vill tror det, utan kanske något istället för ensamhet. 

Är jag ute för att ge till andra behöver det inte nödvändigtvis vara för att bara ge utan i grunden finns en outtalad förväntan om att få. 

Resultatet, oavsett vad syftet är och känslan det ger är styrt av just mitt syfte från början.

Ibland kan jag känna att mitt syfte ägs av mitt ego. Just därför är det viktigt för mig att ha koll på vad mitt syfte är i mitt sätt att tänka, känna och handla.

Är du alltid klar över dina egna syften?

1 kommentar:

  1. Jag håller på att lära mig at jag behöver träna på att vara tydlig med mina syften.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948