Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 9 juni 2014

Vad saknar jag

Länge jagade jag efter något. Länge sökte jag det jag saknade. Vad det var visste jag inte men jag sökte det. Jag sökte efter något jag trodde jag saknade.

Sedan ett tag har jag förstått.

Jag har förstått att jag inget saknade. Jag förstod det när jag insåg att jag redan hade allt. 

Jag behöver inte söka för allt finns på plats. 

Det var när jag trodde att det jag sökte fanns utanför mig själv som jag saknade.

När jag fann att jag hade allt inom mig själv kunde jag till slut känna mig lugn. 

Ibland kommer jag på mig själv att söka igen.

Det är då jag glömt hur det var.

När jag påminner mig själv, vet jag.

Saknar du något? 

5 kommentarer:

  1. Jag hoppas någon gång förstå hur man hittar det där något inom sig. Jag befinner mig just nu i en relation (min sista) där jag (återigen) funnit att jag blir helt beroende av den person jag är tillsammans med. Jag existerar inte utan honom. Utåt sett är jag väldigt självständig och tuff - inom mig har jag stora anknytningsproblem och svårt att lita på andra. I skrivande stund har jag nyss fått veta att den man jag just nu är tillsammans med har haft ett förhållande med en gift kvinna innan han träffade mig. även fast detta var innan mig så kraschade min värld. Jag är nu helt förkrossad och känner ingen lust att leva längre. Jag vet att jag inte kommer att kunna lita på honom men ändå känner jag att jag inte kommer klara mig utan honom. Just nu har vi en break och jag håller på att dö inombords. Hur hittar jag den inre kraften?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur vill du ha det framöver? Tillit är något vi enbart kan ge till andra. Du säger att du inte kan lita på honom, hur vet du det?
      Lösningen ligger oftast i problemet och därmed i oss själva. Du har din inre kraft men du vet inte hur du ska komma i kontakt med den. Sitter vi fast kan det ibland vara bra att ta hjälp av någon annan för att komma upp ur det vi sitter fast i. Oftast är det något tokigt med vårt tänk vilket gör att vi behöver hitta ett annat sätt att tänka. Det är lite detta som just är KBT. Just nu tänker du att du behöver finna källan till livet utanför dig själv och visst går det men det leder till ett oerhört beroende av någon annan som du inte själv kan påverka.

      Radera
  2. Hej och tack för ditt svar! Jag har som du förstått stora problem med mitt tänk och det har hela mitt liv påverkat mig dåligt. Jag kan framkalla ångestfyllda scenarier i o m att jag tänkt frenetiskt inför en viss situation. Just nu består skräcken i att jag ser framför mig hur min pojkvän väljer bort mig för någon annan, bättre. Detta är en självuppfyllande profetia som följt mig troget genom livet och som inleddes av att ha sett båda mina föräldrar varit otrogna varandra och själva blivit utsatta för det av kommande partners. När jag själv inledde mitt första förhållande blev det som jag trott. Jag blev bedragen gång på gång. Detta har fortsatt i såväl "äkta" svek och sådana som jag frammanat i min fantasi. Bland annat har jag plågat mig själv många gånger med inre bilder av hur den jag är tillsammans med föredrar andra tjejer och att han fantiserar om dessa när vi är intima. Jag letar efter tecken och bevis på att han är på väg att lämna mig och jag ser i andra hur mycket bättre och intressantare de är än mig. Jag håller även nu på att ta död på mig själv med dessa självförstörande tankar. Har du något tips på hur man ska tänka när man är som jag? Tacksam Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att förändra sitt tänk handlar aldrig om en "quick fix". Det finns anledning till att vi tänker som vi gör och stegen ligegr i att först inse att jag är en del av mitt eget problem. 2. Inse att det går att göra något åt det. 3. Om jag inte klarar det själv, be om hjälp. sedan handlar det om att gå till botten med min del i varför det blir som det blir och utifrån detta se vad jag själv kan göra för att förändra det. Du har en insikt om vad det är som händer men just nu saknar du troligen förmågan att ta dig därifrån. det enkla rådet är - Släpp din historia och fatta ett nytt beslut./ Johan

      Radera
  3. Tack snälla! Jag ska jobba på detta.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948