Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 4 juli 2014

Jag gillar olika

Jag gillar olika även fast jag i perioder märkt svårigheten till det och min inställning till olika. Jag har haft alla olika slags fördomar och syn på hur andra egentligen borde vara. Jag har haft åsikter och lagt mig i. Olika storlek, olika samhällsklasser, olika åsikter, olika färg, olika ras, olika kulturer, olika sexuell läggning, olika idéer ja olika allt. Samtidigt har jag försökt att se att det finns gott i allt och att vi är olika och det är ok. Trots det har det ändå spökat en massa åsikter i mig. Egentligen inte enbart åsikter utan jag har sagt det till andra också.

Hur mycket gilla jag olika och hur mycket tror jag att jag gillar olika men ändå inte gör det? 

Jag har själv varit olika och är fortfarande, men på mitt sätt. Vad är det för skillnad? Ingen, men mitt ego tror eller försöker intala mig att det är skillnad. 

Jag har flera som jag behöver och bett om ursäkt för när det gäller min egen inskränkta syn. Kanske inte minst till mig själv om olika som finns i mig. 

Jag fortsätter att göra olika och är stolt för det och jag ska göra allt som finns i min makt att vara öppen för andras olika. 

När jag accepterar olika hos andra är jag beredd att acceptera olika hos mig själv.

Hur ser du på olika och hur accepterande är du, egentligen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948