Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 21 juli 2014

Should i stay or should i go

Ska jag stanna eller ska jag gå? Det var en lång period jag visste vad jag inte ville. Det kändes långt ner i magen. Varje dag var jag säker på min vilja att inte vilja. Vägen hem var en seger där jag ägde all kraft för att genomföra beslutet. När jag väl var framme, tog tag med handen på handtaget på dörren för att komma in till mitt hem, var allt som bortblåst. 

Var tog mitt beslut vägen? Jag skulle ju bara säga vad jag ville. Jag skulle ju bara tala om att jag inte ville längre och ville skiljas. Hela dagen hade jag stärkt mig själv i mitt beslut och regiserat hur jag skulle göra. Men när jag öppnade dörren var allt detta borta. När jag klev in var allt som vanligt igen. När jag stod där i hallen så kom de vanliga replikerna som jag sagt alla dagar, när jag kommit hem från jobbet. "- Hej hur är det? Jag är hemma nu!"

Varje dag var jag lika övertygad om min vilja till vad jag inte ville. Varje kväll var jag tillbaka på ruta noll. 

Jag visste vad jag inte ville men saknade vad jag ville. Mitt beslut var styrt av min rädsla, min handling lika så. 

När jag vet vad jag vill och det är styrt av en bild av vad jag vill ha istället för det jag inte vill ha är chansen större att jag också klarar av att genomföra det. 

Jag styrdes av rädsla och att jag kände att jag måste. Måste för att min rädsla var så stor. Det som vann var en annan rädsla som var större. 

Hur styrs eller styr du i ditt liv? Står du inför ett svårt val där du tvekat länge eller har du klarat av att genomföra det du måste eller det du vill? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948