Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 13 augusti 2014

Cirklar

Jag har min cirkel. Du har din. I min cirkel finns min plan, mina önskningar, mina värderingar, mina tankar, mina känslor och mina handlingar. I min cirkel sker allt och där får jag allt, även fast jag tror att jag behöver få det från någon annans cirkel för att bli komplett. När jag är i balans i min cirkel har jag ett bra liv. 

När min cirkel möts av någon annan cirkel och vi kommunicerar finns det platser där vi möts i cirkeln men även platser som enbart är min egen. Min egen cirkel blir aldrig större, den delas.

När jag är en hel människa, i balans kan jag dela mycket med andra cirklar som jag kommunicerar med. Jag kanske kan dela nästa allt utan att själv bli till intet gjord.

Jag påverkas av den andra cirkeln i en relation. Jag väljer själv hur mycket. Bara någons blotta närvaro, möter min cirkel men jag väljer själv hur jag ska förhålla mig till den. 

I min cirkel finns en inre kärna som är bara min egen, min själ. Dit är bara jag välkommen. Ibland tror jag att min hela cirkel är den själen. Det gör mig ensam. 

I relation med någon kan jag ge allt först när jag inser att jag har allt. Först då kan jag ge utan att offra mig själv.

Cirklar kan förgöra, förstöra och nästan förinta. Cirklar kan också lära, stimulera och nästan få en annan cirkel att växa. När jag tror att någon annan får mig att växa är det bara jag som lärt mig att inse att jag redan har det jag trott jag fått. 

Cirklar kan vara i dvala eller i full blom. Jag väljer själv vilken sorts cirkel jag äger.

Känner du igen min metafor? Kan den stämma på dig? Funder idag på din cirkel och andras cirklar och vad som händer i mötet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948