Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 10 augusti 2014

Det finns alltid en händelse

Jag utvecklas varje dag, varje timme, minut och sekund. Det som finns i mig och runt omkring mig relaterar jag till vilket får mig att utvecklas åt något håll. Allt leder till den jag är idag. Historien visar mitt jag idag, så länge jag väljer det. 

Om jag slutat att utvecklas positivt finns det alltid en händelse i mitt liv som fått mig att göra det. En händelse som gjort att jag fattat ett nytt avgörande beslut. En händelse som styrt mig åt ett annat håll och fått mig att sluta vara t.ex. öppen, villig och ärlig. Jag har istället för att naturligt utvecklats förlitat mig på något annat eller någon annan mer än mig själv. Jag har slutat lyssna på mitt inre jag. Jag har mer lyssnar på det som sker utanför mig själv. 

Jag kan se att det är ett antal sådana tillfällen i mitt liv som fick mig ur denna balans. Tillfällen som fick mig att sluta utvecklas positivt fullt ut och istället välja sidospår. Sidospår som ledde mig längre från mig själv.

När jag arbetet med mig själv är det just dessa beslut som jag behöver möta, granska och fråga mig om jag är beredd att fatta ett nytt beslut. Fatta ett beslut som får mig att utvecklas positivt istället för att begränsas.

Kan du se att det finns tillfällen och händelser i ditt liv som fick dig att sluta utvecklas? Om du ser dessa, vilka nya beslut skulle du behöva fatta? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948