Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 6 augusti 2014

Min födelse mitt liv

Idag för 60 år sedan närmare bestämt halv fem på morgonen föddes jag i Stockholm på Södersjukhuset. Kort där efter gifte sig min mamma och min pappa. Efter ett år flyttade vi till Skåne. Kanske just därför känner jag mig mer som född i Skåne. 

Mycket har hänt sedan den där dagen och det som jag blev är den jag är idag. Allt det jag varit med om tills idag har skapat just mig. Jag har lärt mig att se att livet förändras. Jag har lärt mig att känslor kan förändras och påverkas. Jag har lärt mig att tankar kan förändras. Jag har lärt mig att vanor och handlingar kan förändras. Jag har lärt mig att det som var i går inte alls behöver vara idag och definitivt inte i morgon. Jag har lärt mig att det som händer och hur jag uppfattar det är det som händer i mig. Det är där möjligheten eller konflikten uppstår. Allt utanför mig själv är bara en katalysator som jag har möjlighet att förhålla mig till.

Jag älskar mig och den jag är just nu. Jag behöver säga det många gånger högt för att fatta att det är så. Jag slutar successivt att döma mig själv för de handlingar som jag gjort och gör, jag gör så gott jag kan även fast saker ibland inte blir som jag tänkte mig från början. Jag är inte mina handlingar, mina tankar eller mina känslor. Jag är jag. Jag är jag och jag har ett stort hjärta som ibland hittar små sidovägar som sinkar min resa. Men även dessa vägar är en del av mig.

Mina ledord är att vara öppen, villig och ärlig. Öppen att se det som är nytt. Villig att våga pröva det som är nytt, obekant och kanske fyller mig av rädsla. Ärlig mot mig själv och andra i alla lägen.

Jag har alltid en del i allt som sker i mitt eget sammanhang. Svårigheten kan vara ibland att se det, men det finns där. 

I mig finns en liten pojke, både i själ och hjärta som jag ska göra allt för att bevara. Göra allt för att lyssna på, vårda, uppskatta och älska. Gör allt det som får honom att blomma ut som den vackraste blomma i världen han är. 

Johan jag älskar dig. Johan jag älskar mig själv för den jag är. I stunden jag skriver detta väcks min lilla pojke i mig och jag känner att jag blir lite ledsen men glad för de ord som når mig. 

Tack Johan för att jag finns.

Har du skrivit talet till dig själv och funnit det som gör att just du älskar just dig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948