Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 7 augusti 2014

Min historia

Så länge jag bär på min historia, vad det än är, så hindrar det mig idag. Så länge jag tror att min historia är mer värd än mitt liv just nu. Så länge jag bygger mina bedömande med utgångspunkt från min historia. Så länge som jag värderar mitt liv utifrån min historia. Så länge jag bygger mitt liv utifrån min eller någon annans historia. Så länge jag tror att livets mening är att följa en historisk plan. 

Då är jag inte fri. Då kommer aldrig mitt liv att kunna fyllas av något nytt. Då kommer jag aldrig att kunna komma vidare. 

Ett kapitel behöver avslutas innan ett nytt kapitel kan ta vid. Så länge jag fortfarande är kvar i kapitel ett kommer jag inte framåt.

Mitt liv blir fyllt av det jag redan känner till och där jag redan från början vet vad resultatet kommer att bli. 

Jag behöver göra slut på min historia. Jag behöver berätta min historia för andra i detalj så många gånger tills att min historia tar slut. Jag behöver få slut på min historia innan en ny historia kan ta vid. 

Jag behöver berätta min historia så många gånger tills dess att jag inte har mer historia att berätta. 

Först då kan något nytt skapas i det nya tomrummet. Något nytt som jag aldrig sett förut. 

Det är viktigt att jag ganska snart fyller mitt nya tomrum med något nytt annars finns risken att tomrummet fylls av en känsla av tomhet vilket lätt tar mig tillbaka till min gamla historia. 

Har du berättat din historia i detalj tillräckligt många gånger för andra?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948