Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 18 augusti 2014

Vilken roll har jag

När jag eller någon annan kommer ny in i en grupp eller samling människor skapas en ny grupp. Rollerna vacklar och alla behöver söka sig den nya rollen. Vem är vem och vad är min roll. 

Jag har haft en tendens att utmana den som är ledare. Inte bara en tendens, jag har sökt mig dit. Jag har sökt mig dit för att göra mig till någon slags ledare. Samma har det varit när någon kommer till en grupp jag är i. Jag har en tendens att säkra min plats eller att bli utmanad.

På samma sätt är det när någon i en grupp eller delar av en grupp utvecklats och någon eller några inte varit med, sker samma sak. 

Allt detta har varit jobbigt. Först när jag betraktat det har jag förstått all den energi som gått åt. Det har gått åt en massa energi för att bevara eller ta position. Jag har skapat konflikt och jag har utmanats genom att andra sökt konflikt i rummet.

Jag har alltid ett val. Då valde jag konflikten. Nu är det inte på samma sätt. Det betyder inte att jag inte faller dit men oftast känner jag inte behovet av att ta plats utan kan istället luta mig tillbaka för att se vad som sker. 

Jag skapar lugn i min kropp, minskar min stress, behovet av att hävda mig minskar och jag får möjlighet att lyssna mer än att tala. Så mycket mer kommer till mig. 

När du möter nya människor, kommer till en ny grupp eller du själv eller någon som varit borta ett tag kommer tillbaka. Observera vad som händer med dig i dess situationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948