Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 17 september 2014

Jag vill inte och jag vill

Jag vill vara den jag inte är. Jag vill inte vara den jag är. Jag vill vara den jag inbillar mig att jag är. Jag vill vara någon annan än den jag är. Jag vill ha en annan historia än den jag har. Jag vill ha andra föräldrar än de jag har. jag vill ha en annan uppväxt än den jag haft. Jag vill vara mer rik än jag är. Jag vill vara mer klok än jag är. Jag vill vara duktig på något än sådant jag är duktig på just nu. Jag vill ha andra drömmar än de jag har. Jag vill ha andra besvär än de jag har. Jag vill ha en annan framtid än den jag tror jag får. Jag vill ha upplevt annat än det jag upplevt. Jag vill vara smal istället för tjock. Jag vill vara svart istället för vit. Jag vill vara där det är varmt istället för där det är kallt och tvärt om. Jag vill här och nu vara precis någon annan stans. 

Jag vill helt enkelt vara precis tvärt om än där jag är och den jag är.

Alla mina jämförelser handlar om att inte vara nöjd med det jag har utan alltid använda min energi till att vara just missnöjd och ha något annat än det jag just för stunden har.

När jag använder all min energi till att vara missnöjd så missar jag att använda min energi till det som jag kan vara nöjd för. Jag missar det jag vill uppnå på grund att mitt missnöje.

Detta handlar inte om att inte ha drömmar och mål. Detta handlar inte om att inte förändra. Detta handlar inte om att inte vilja utvecklas.

Detta handlar om att jag slösar på min energi på sådant som leder mig längre bort från mig själv och det som jag faktiskt vill.

Vad väljer du att fokusera på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948