Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 16 september 2014

Karma

Snackar jag skit får jag alltid tillbaka skit på något sätt. Har jag en massa åsikter och jag ger uttryck för det till andra måste jag räkna med att det kommer tillbaka. Det blir som ett eko. Argumenterar jag i sak kommer sakargument tillbaka. Argumenterar jag i person kommer, på samma sätt det tillbaka. Även så med politiska val.

Jag insåg detta allt för sent och fick också konsekvenser av det. Jag blev förvånad varje gång att det jag slängt studsade tillbaka, kanske inte med samma ammunition men liknande. Dåligt beteenden gav dåligt beteende tillbaka. Uppför jag mig illa mot mina grannar kommer det tillbaka på ett eller annat sätt. Alla hitta sin egen lösning på ett problem. Långt efteråt får jag skörda av min egen sådd. Det går förhållandevis enkelt att få trevliga vänner, kärlekspartner och anhängare men det kan ta en livstid att vinna dem till baka om jag svikit deras förtroende.

Jag har tusen exempel på när detta blev fel för mig. Ibland händer det igen. Jag har olika sätt och verktyg för att så fort som möjligt plocka upp detta igen och reparera mina misstag, genom att bland annat be om ursäkt.

Ibland talar vi om bra karma eller dålig karma. Karma menas att det finns en lag om orsak och verkan. När jag agerar med mina tankar, känslor eller handlingar lämnar jag spår både hos andra men också hos mig själv. Det blir som en naturlag där varje orsak får en verkan.

Det kan vara svårt att ta till sig österländska begrepp så om du inte vill kalla det karma kalla det något annat t.ex. bra och dåligt budskap, bra och dåligt beteenden.

Vilken typ av karma sprider du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948