Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 20 september 2014

Vem är du?

Det är inte mina steg som räknas det är dina. Det är inte dina steg som räknas det är mina. Jag räknar mina och du dina. 

Jag är inte en bättre människa än vad du är. Du är inte en bättre människa än vad jag är. Vi är lika bra. 

Om det skulle vara så att jag verkar vara mycket bättre än du eller tvärt om tänker vi tokigt. Då har vi inte förstått. Då har vi inte fattat att det inte är någon skillnad. Då har vi börjat jämföra och har åsikter om rätt och fel, bra och dåligt. Det existerar inte utan är bara en illusion som vi själva skapar när vi förflyttar vårt fokus från oss själva till en punkt utanför oss själva. I oss själva finns inga sådana jämförelser. 

Vi har levt det liv vi levt och vi lever det liv vi lever. Om vi inte vetat något annat hade det varit ok. När vi börjar jämföra uppstår skillnader, men först då. 

Om min jämförelse leder till känslor av avundsjuka och som inte handlar om strävan, då har jag börjat att nedvärdera mig själv. 

Min historia, mina drömmar, min verklighet och mitt liv är bara mitt. Jag bestämmer över mitt liv helt själv och jag kan förändra allt i mitt liv, när jag vill och hur jag vill till vad jag vill. Om jag inbillar mig att det inte går är det enbart jag själv som är hindret.

All min längtan, all min oro, all min sorg och alla mina drömmar är en skapelse av mig. Jag väljer själv vad, när och hur. 

Det är också jag som får ta konsekvenserna av allt det som jag tar till mig. 

Jag har känslor, tankar och gör en massa  handlingar men det är inte dessa som definierar mig. Jag är den jag väljer att vara. 

Idag är min dag, igår finns inte längre och morgondagen vet jag inget om. Den jag var igår är jag inte idag och i morgon är jag någon jag inte är idag. Mitt liv är i ständig rörelse där jag väljer att utvecklas varje sekund. Idag är min dag. 

Vem tänker du att du är? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948