Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 1 oktober 2014

Detta är jag

Jag har just nu mina fel och brister. Jag har mina styrkor och fördelar. I denna kropp med denna hjärna där känslor och tankar samlats har gjort mig till den jag är. Jag bär med mig mängder av saker från min historia som gett mig en massa kunskaper och erfarenheter. Jag bär med mig från min historia något som utvecklat mig till mig. Jag bär också med mig känslor som ibland förlamar mig och får mig att vilja fly, förakta, förbjuda och förtränga. Känslor som jag från början inte visste var de kom ifrån. Idag är det min erfarenhet ovh jag vet var de har sitt ursprung. När de idag spökar i mig är det inget bekymmer. De lärde mig att alla vi där ute är mänskliga även jag och att de känslominne som visar sig inte har med idag att göra. 

Jag är jag och tack för det. Med en annan historia hade jag varit någon annan.  Jag är glad och tacksam att jag lärde mig att skilja på historia och nutid och jag är glad och tacksam att jag accepterat att det liv jag haft så här långt är mitt liv. Det skapade mina känslor, mina tankar och mina handlingar. 

När jag acceptera ökar chansen att förändra min nya historia till den jag önskar med nya känslor, nya tankar och nya handlingar. När jag accepterar släpper jag taget i min känslan av att vara ett offer för min egen historia. 

Ur detta kommer allt.

När ska du släppa taget och sluta betrakta dig själv som fången av din historia? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948