Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 9 oktober 2014

Hur jag väljer att definierar mig

Hur jag väljer att identifierar mig styr  mina tankar, känslor och handlingar. Jag kan välja att identifiera mig som ett offer och jag blir ett offer styrt av vad någon annan gör eller har gjort. Jag kan välja att vara dominant förövare och få konsekvenser av att alltid få vara ensam och därmed vara ett offer. Jag kan välja att vara en beroende och aldrig vara den som går att räkna med och därmed vara ett offer. Jag kan välja att vara en före detta beroende och fortsätta att identifiera mig med att vara ett offer med de begränsningar det kan innebära. 

Jag kan också göra ett val att vara något annat. 

Offret som gör upp med sin historia och väljer att vara som vem som helst både i tanke, känsla och handling genom att bland annat tala om de möjligheter jag har. Den dominanta som väljer att sluta kontrollera andra och istället blir öppen för andras idéer och tankar. Den beroende som väljer att vara en fd beroende och därmed identifiera sig med en annan ny grupp som börjar ta kontroll över sitt liv. Den före detta beroende som väljer att identifiera sig som en person, med ett öppet sinne till att ha möjlighet att känna vad han vill, tänka vad han vill och göra vad han vill. Varken ett offer eller en förövare. 

Vilka steg jag än väljer. Vilka roller jag än tar. Vilka rörelser jag än gör så handlar det om just att förflytta mig från en nivå till en annan. Bara flytten i sig kommer att göra skillnad. Det handlar om att förstå att valet är mitt eget och alltid har varit mitt eget oavsett vilket liv jag levt. Oavsett  hur utsatt jag varit. 

Jag väljer hur jag förhåller mig till mig själv och jag väljer hur jag förhåller mig till andra. Ur detta skapas mitt liv, min definiering av mig själv. 

Idag definierar jag mig som en man som är älskad av mig själv och andra. Idag definierar jag mig själv som en människa med alla möjligheter till framgång. Idag definierar jag mig som en man som har tillgång till alla mina känslor och tankar. Idag definierar jag mig som en man full av kärlek med bara goda handlingar i min kropp.

Hur definierar du dig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948