Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 23 oktober 2014

Inga andra gudar

När jag lägger mitt fokus utanför mig själv  börjar jag jämföra och döma. Jag börjar att dissa och gilla. Min väg blir kantad av jämförelser som säger om jag är ok eller inte ok. Har jag rätt tankar, känner jag rätt och gör jag rätt? Har jag rätt kläder på mig? Är jag för smal eller är jag för tjock? Hur ser min hy ut? Mina naglar, min mage, mina fötter och tår? Säger jag rätt saker och hur uppfattas jag av andra? Är jag tillräckligt intelligent och duger jag? Jobbar jag tillräckligt fort? Tycker chefen att jag är ok? Tycker jag att jag är ok? Valen blir i skepnader av bra eller dåligt. Döma, fördöma men sällan gilla och tycka om.

Jag skapar andra gudar jämte mig Gudar som talar om, om jag är rätt eller fel. Gudar som pekar med hela handen och oftast dömer ut den jag är. Gudar som jag aldrig kommer att kunna leva upp till supportat av media, facebook, film och reklam. Gudar som lär mig att aldrig vara nöjd. Gudar som lär mig att hata och att aldrig glömma det som varit.

Guden heter mitt ego.

Men jag har en annan gud och det är jag. Jag har en gud som vill visa sitt genuina jag. Jag har en gud som är skör och jätteglad. Jag har en gud som är ledsen och väldigt arg. Jag har en gud som gör fel och som gör rätt. Jag har en gud som gör bra val och mindre bra val. Jag har en gud som blir väldigt rädd men som ofta idag är fylld av mycket kärlek.

Jag älskar min gud, mitt jag.

Jag ska göra mitt bästa för att inte ha andra gudar jämte mig.

Vem är din gud?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948