Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 22 oktober 2014

Insikt och utsikt

Livet handlar om utsikt och insikt. Utsikt för att vara medveten om det jag har runt omkring mig som påverkar mig. Insikt om det som sker inom mig. Utan vilja och öppenhet att observera det som sker både runt omkring mig och i mig finns chans att jag tappar bort mig själv. I båda fallen kan det finnas risk att jag går vilse som i sin tur gör att det kan få konsekvenser för mig. 

Många av oss försöker ha koll på och kanske rent av kontroll på det som sker utanför oss och inom oss. Jag var en sådan person. Ju mer jag försökte kontroller desto mer tappade jag min kontroll och mitt fotfästet. Jag tappade mig själv om vem jag egentligen var, vem jag ville vara och hur jag ville ha det. 

Tänk om livet bara är och att jag genom mina dagliga insikter och utsikter betraktar vad som sker och förhåller mig till det. Tänk om det är så att jag egentligen inte kan styra alls. Jag vill tro att det är så och vad jag behöver göra är att förhålla mig till det genom min öppenhet, ärlighet och min villighet. 

Jag väljer att se på mig själv öppet och tillåtande och jag väljer att acceptera det som sker. Jag väljer att göra nya val utifrån vad som sker. Jag väljer att lära mig. Jag väljer att förhålla mig till det som sker och framför allt vara uppmärksam på det som sker, i mig och utanför mig. Min väg är min väg och din väg är din väg. Jag kanske väljer din väg ibland men då för att jag vill det och för att jag lyssnat till mina egna syften och avsikter. 

Jag väljer att se in och jag väljer att se ut.

Vad väljer du? eller tänker du att du inte har något val? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948