Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 17 oktober 2014

Kärlek är

Just det. Kärlek är. Kärlek tillverkar jag inte eller tänker. Kärlek söker jag inte eller väcker. Kärlek vårdar jag inte eller skyddar. 

Kärleken är. Kärleken kommer till mig när jag är beredd men helt oförberedd. Kärleken är där när jag hittat den i mig själv. Kärleken visar sig när jag minst anar det och från håll jag aldrig kunde förutse. Kärleken finner jag i mig själv. 

Kärleken är.

Handlingar som handlar om betygelser eller medvetna val, för att hålla kvar. Handlingar som handlar om att offra en del av mig eller ge gåvor. Handlingar som arbetar för att återfå eller återta en brusten kärlek. Allt detta är inte kärlek för mig. Där är bara sätt att kompensera mina rädslor. Kärlek är motsatsen till min andra av två känslor, rädslan.

Kärlek är. 

Kärlek är när jag utan egen vinning ger min kärlek till någon annan. Kärlek är när jag blir uppfylld av något som det är svårt att sätta ord på. Kärlek är när jag förstår att kärleken mött mig. Kärleken är en del av min existens just för att kärleken är.

Kärlek är.

När jag klarar av att förstå att jag inte mött kärleken är det kanske först då jag förstår att det är den jag behöver möta.

Kärlek är.

Har du mött kärleken? Om du har det beskriv kärleken så gott det går, var sitter den och hur visste du att det var det? Om inte hur skulle du vilja uppleva kärleken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948