Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 28 oktober 2014

Makt

Makt tar sig olika skepnader. Makt att inte förlora något eller makten att få mer. Vi är aldrig nöjda och har vi fått något är vi inte beredda att lämna tillbaka det. Att lämna tillbaka blir en förlust på samma sätt som vi känner att pengar som vuxit i vår fond helt plötsligt blivit en förlust när det skjunkigt i värde, även fast vi aldrig realiserar kapitalet.

Egot vill ha och ogärna eller aldrig dela med sig. Egots verktyg för att få mer eller bevara det egot tror sig ha, är makt. Makt att styra världen. Makt att få centrum att snurra runt den egna personen. Makt att bestämma för andra hur de ska göra, vara eller känna. Makt att styra i en värld där vi själva blivit styrda.

Makten är tyrannens medel och egot kan ibland vara så starkt att den inte skyr några medel för att vinna även fast den på kuppen nästan förgås i sin egen värdkropp.

Makten har en fördel. Den kan leda oss att förändras, växa och bryta gamla mönster om vi samtidigt öppnar en dörr för att lyssna på vårt genuina jag. Makten kan besegra egot  genom att besvara den kärleken som alltid finns inom oss. Kärleken till oss själva. 

Hur kraftfull är ditt verktyg inom dig? Förgör du dig eller förflyttar du dig från att  att bryta ner till att bygga upp? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948