Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 13 oktober 2014

Min motor mitt liv

Kroppen, mitt liv är fantastisk. Den fungera som helhet vilket innebär att den tar in alla fakta och ger mig det jag vill ha. När jag säger all fakta så menar jag just all fakta. Fakta och intryck om vad jag tänker, om vad jag känner och vad jag gör. Den tar med andra ord inte enbart in en del av allt detta utan just allt. Den styrs sedan av det som är mest dominant i mig. Svaret och resultatet av vad jag önskar är inte alltid det jag tror ska visa sig utan just styrt vad det är som styrs inom mig.

Tänk en motor med en massa delar. När delarna samverkar är den en helt perfekt motor. När delar i motorn inte fungerar som de ska kommer det att på sikt få allvarliga konsekvenser för dess livslängd och funktion.

Tro inte att en enbart bra tanke leder till det resultat du tänker. Tro inte att enbart en bra känsla leder till det resultat du känner kan komma. Tro inte att enbart bra handlingar som du gör kommer att leda till det resultat du försöker få till.

Resultatet kommer att bli mediokert! Du kommer att samla på dig ytterligare en besvikelse och en ny insikt om att du är värdelös och att de insatser du gör inte leder någon vart. Du kommer att samla på dig av en ny historia som säger dig att du är misslyckad och inte kan nå framgång i ditt liv. Ryggsäcken får mer påökt av något som är dåligt och genererar nya tankar om dig själv som verkligen inte är sanna men som du tror är sanna.

Jag gjorde så. Jag var för mycket i huvudet och tänkte enbart tankar. Jag var för mycket i känslan och lyssnade för mycket på vad jag kände. Jag agerade en massa men uppnådde ändå inte de resultat jag ville. Det jag tidigare missade var just kombinationen som skulle leda mig till det resultat jag ville. Jag förstod inte då hur viktigt det var att dessa tre enheter behövde gå parallellt och samverka. Jag tänkte bra tankar som skulle kunna leda till ett bra resultat men jag glömde att känna in att jag också skulle vara värde det resultat det skulle kunna ge. Jag gjorde bra handlingar som skulle kunna leda till ett bra resultat men jag glömde att jorda handlingarna i mig själv. Jag kände in vilka beslut jag senare fattade som ledde till handlingar som jag inte hade tänkt vilka konsekvenser det skulle få.

Allt jag gjorde lede alltid till samma resultat, resultatet som jag försökte att undvika.

Om jag gör mig medveten om mig själv, ser alla mina delar och låter dessa samverka kan resultatet aldrig misslyckas. Då känner jag att det blir bra, jag tänker att det blir bra och då leder det till att det blir bra handlingar. Haltar ett av benen blir resultatet haltande.

Bygger du upp ditt liv och din person på misslyckanden eller lär du dig av det som blivit fel och skapar balans i dina beslut och dina handlingar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948