Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 27 oktober 2014

Reboot

Ibland kan det låsa sig helt och allt känns som det blivit fel. Fel vänner, fel beteenden, fel tankar, fel känslor ja fel allt. Våra egna krafter räcker inte till längre och de krafter som ändå finns går till helt fel saker. Saker som bara håller oss kvar i något som vi någon stans inte vill vara med om mer.

I de lägena behöver vi fatta ett beslut. Beslutet behöver handla om vad vi vill. Beslut som handlar om vad vi inte vill leder ingen vart.

När vi fattat ett beslut behöver vi ha en plan. En plan innebär att vi med de förändringar vi vill uppnå steg för steg fattar beslut på hur allt ska genomföras.  

Ibland klarar vi av att genomföra det vi vill men ibland finns varken egna idéer, krafter eller förmågor.
 
Vi behöver förstår att vägen till målet kommer att mötas av en massa hinder, vi behöver utgå ifrån det. Hindren består av våra vanor som vi skapat under lång tid. 

Ibland kan vi skrapa lite på ytan för att skapa förändring. Vi slutar äta något onyttigt, vi börjar träna eller vi bestämmer oss för att ta tag i gamla surdegar. Detta kan gå bra men ibland skiter det sig och då kan det vara bra att få hjälp av en vän. Kanske börjar vi träna tillsammans.

Ibland kräver förändringarna något mycket mycket mer och något mycket mer omfattande. Vi behöver starta om helt. Allt vi gör sker med en sådan hastighet och på ett sådant sätt att det skapar total kaos eller går åt ett håll vi verkligen inte vill. 

Då behöver vi mer än att ringa en kompis. Vi behöver få någon som vågar ställa de besvärliga frågorna. Vi behöver någon som kan knuffa oss ordentligt åt sidan. Vi behöver någon som kan få oss att inse och känna något annat än det vi tidigare känt. Vi behöver få någon som kan få oss att både fatta det bästa besluten för oss själva men också få oss att genomföra det.

Vi behöver en riktig reboot. Ctrl+Alt+Dlt

Omstarten kan ge oss en chans att rätta till där det blivit tokigt och fåra nya fåror och spår istället för de gamla som lett oss på helt tokiga avvägar. 

Omstart kan ibland till och med innebära att vi behöver logga ut helt från den miljö vi befinner oss i. Vi behöver göra slut eller stänga de miljöer som leder oss på tokiga vägar och in i våra gamla vanor och fåror. Vi behöver kanske stänga ett antal dörrar. Logga ut från Facebook, stänga telefon, inte ha kontakt med våra vänner och partner. Ta ledigt från jobbet och göra en riktig reboot. 

Jag var för 10 år sedan i en situation som krävde att någon hjälpte mig att hitta nya fåror och spår. Jag var i det läget att jag behövde ge upp och be om hjälp. 

I vilket läge befinner du dig? Har du gett upp och börjat våga tänka tanken på att be om hjälp? Eller kämpar du på själv och tänker att du klarar det?!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948