Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 14 november 2014

Automatiska tankar

Mina tankar fungerar. Det är jag säker på. Det tänks som bara den oavsett om jag vill det eller ej, är mina tankar igång. Det är ett jäkla surr och de verkar ha en direktlinje till mina känslor. De tankar jag har, har en tendens att vara mer styrande och dominerande för att stimulera det som är negativt och som handlar om att gör saker som är fel för mig. Sådana tankar behöver inte uttalas högt utan smyger sig på som en bakterie från ingen stans. Motståndskraften verkar vara obefintlig.  Jag behöver bosta mitt immunförsvar.  

De negativa tankarna har lagt sig i en automatisk rörelse vilket innebär att om jag inte är uppmärksam och styr rätt, styr den mig på fel kurs. Jag får fantasier som jag gör till sanningar. Jag är ingen, jag är ensam, jag är ful, jag är tjock, jag är osmart, jag kan inget, jag gör för lite, jag gör för mycket, jag är ingen bra pappa, osv. osv.

Bakterien finns och jag vet att det finns botemedel vad jag bara behöver göra är att ta botemedlet. 

Vad är det för botemedlet då?  

Enkelt sagt; nya tankar, nya rutin och ny struktur, se vad som sker inom mig och utanför mig, skita i andra, träna mina positiva tankar och våga se att de negativa tankarna gärna vill smyga sig på. Våga tala med andra och erkänna mitt sätt att tänka och bosta mig själv högt och tydligt med de positiva tankarna som skapar mig ett positivt nu och en positiv framtid. Skapa tro på mig själv och min förmåga. Skriv det, säg det högt och repetera det. Sluta aldrig.

Gör jag detta kommer jag att kunna förändra en annan sak och det är min känsla. Jag grusar den hala negativa vägen för att få fäste för de positiva tankarna, även i mitt känslosystem. Det räcker nämligen inte med att tänka även fast det är ett bra första steg. Jag kommer inte att nå ända fram, med övertygelse. Jag behöver också känna att det är så med övertygelse då kommer jag att nå ända fram och kommer att göra rätt saker som stärker det jag tänkt och känt.  

Hur gör du för att ändra dina egna automatiska tankar som ständigt vill smyga sig på? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948