Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 5 november 2014

Bytt lås

På den tiden hade någon bytt lås utan att ge mig nyckeln. Jag stod utanför och såg på vad som hände men kunde inget göra åt det. Jag var beroende av andras tyckande och jag var chanslös i att förändra det som skedde. Jag fattade inte hur och i bland fattade jag inte att jag behövde förändra nått. Jag kände smärtan och jag försökte döva. Jag ångade på för att bli bekräftad och få en skärva av det jag trodde jag saknade. Jag blev omättlig och jag blev aldrig nöjd i en resa beroende av andras tyckande samtidigt som jag gav andra möjlighet att döma. 

Vilken jäkla lång och tuff period det var att vara utlåst så. Jag trodde det var varmt, lugnt och i ett härligt sammanhang. Men det var kallt, det var stormigt och det var ensamt. Någon hade nyckeln men inte jag. 

Idag har jag dyrkar upp mina dörrar, delvis med vilja och tillit men delvis också med våld. Till slut fick jag haka av några dörrar för att komma ända in i mina mörkaste rum. 

Jag är tacksam för den låssmed jag anlitade. Han lärde mig mycket, så mycket så jag kan vara en låssmed idag både åt mig själv och åt andra. 

Jag äger tillgång till de flesta rummen idag, ja kanske alla. Jag har satt i lås där jag har alla nycklar och jag tror alla koder. Saknar jag några vet jag troligen hur jag ska lösa det så jag kommer ända in. 

Mina nycklar har jag i ett nyckelskåp som jag gärna delar med andra. Mina nycklar leder så klart enbart in i mina rum men jag ver hur man gör nycklar och jag vet hur man organiserar i nyckelskåpet. 

Har du alla nycklar till alla dina rum så att du kan komma in? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948