Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 3 november 2014

Fristad

Jag hittar min fristad i livet på olika sätt. Det kan handla om en stund vid minneslunden, med blick ut mot havet, på sommarstället, en fredag kväll och doobidoo, elda en vedhög på landet, gå ut och gå, vara med vänner eller att jobba med mig själv. Jag ger mig själv utrymme och jag gör det för att jag vill. 

Historiskt såg det inte ut så här. Jag gjorde en massa och jag upplevde en mängd saker och jag utsatte mig för en massa val med en grund som mer handlade om att jag måste. Mina val ledde mig inte framåt utan neråt eller bakåt. Måsten styrde mig och resultatet blev destruktivt även fast kicken på kort sikt var att stilla och lugna. Jag trodde jag varje gång skulle nå det stort lugnet, men inte.

Jag upplevde en fristad men en fristad som var väldigt kort och sammantaget gav mig mer minus än plus. Innan,  jagade jag fristaden, efteråt kändes fristaden mer som ett besvär som jag så snabbt som möjligt ville ta mig i från. Fristaden blev destruktiv.

Så länge jag kunde uppleva en vinst av att söka mig till fristaden glömde jag snabbt obehaget efteråt. Jag hade verkligen en teflonhjärna under denna period.

När jag inbillar mig att vinsten överväger och jag någonstans inte ännu fått nog av bristerna kom jag att fortsätta söka mig till denna fristad. 

Jag fick nog.

Idag hittar jag den fristad som ger mig utrymme och som får mig att växa. Fristaden blir inte ett fängelse utan mer som ett rum utan väggar och tak. 

Min nya fristad lärde jag mig hitta genom andra. 

Hur ser din fristad ut? Vad får den för konsekvenser för dig? 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948