Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 7 november 2014

Livet är ett glas

Tänk att livet är ett glas. I glaset fyller vi i det som vi vill ha i livet. Vi fyller det med beslut och med det vi vill att livet ska innehålla. Vi fyller i lust och vi fyller i glädje. Vi fyller i tacksamhet och vi fyller i ödmjukhet. Vi fyller i vår historia och vi fyller i vår framtid. Vi fyller i vår närvaron här och nu och vi fyller i kärlek. Vi fyller i acceptans och vi fyller i förlåtelse. Vi fyller i gottgörelse och vi fyller i ilska. Vi fyller i rädslor och vi fyller harm. 

Allt vi fyller i blir en del av vårt liv. När vi fyllt klart går det inte att fylla i mer för då är det något som kommer att flöda över och försvinna. Nu är glaset fullt och har vi fyllt i för mycket av något så får det andra mindre plats. Vissa kan tänka att glaset egentligen enbart är fyllt med två saker, kärlek och rädslor men för att det ska bli mer begripligt delar vi upp det i fler detalj. 

Vill jag nu fylla mitt liv med mer av något behöver jag ta bort något annat. Om mitt liv är fyllt med för mycket oaccepterad historia finns det då av förklarliga skäl inte  plats för mer närvaro här och nu och framtid. Är jag fylld med en massa rädslor  finns det inte plats för mer kärlek. Går jag och harmar på andra människor saknas plats för att ge mig själv tillräcklig kärlek. 

Glaset är ständigt fyllt och vad allt handlar om är att fylla det med sådant som jag vill ha där. Jag tror att alla gör detta varje dag även om det är fyllt med kanske för lite kärlek eller för lite närvaro i nuet. Varför tror jag det jo för att vi alltid får det vi önskar där önskan kommer från våra känslor om oss själva och från vårt undermedvetna. 

Jag fyllde till exempel mitt glas med en massa oaccepterad historia. Det fick mig att stärka min egen dåliga självkänsla. 

Hur ska jag då göra för att förändra detta? Jo genom att sätta mig ner och faktiskt fatta beslut om hur jag vill ha det både i tanken och i känslan och därefter gå till handling. Knepen för att lyckas med detta kan se olika ut beroende på vad jag har i mitt glas.

Vad har du fyllt ditt glas med? 

3 kommentarer:

  1. Tänker att det är viktigt vad jag fyller mitt glas med.
    Behöver även finna en balans mellan varmt och kallt som kommer utifrån så glaset inte spricker.
    Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väljer du för kallt eller för varmt kan det bero på annat du valt att fylla glaset med. Intressant liknelse Eva!

      Radera
  2. Johan,
    Tänker att de är de små detaljerna i livet. De som kommer när jag är som mest avslappnad. När jag har kontakt med universum. Det som kommer till mig och fyller glaset,
    Det trösterika.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948