Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 4 november 2014

Lyckoland

Vi hittar alla olika slags droger. Droger för att byta skepnad eller bryta oss igenom känslor som vi inte vill känna. Droger som får oss att känna oss bättre, modigare och starkare. Droger som söker känslan av att bli älskad, sedd och bekräftad. Droger som vi tror får oss att glömma, får oss att sluta känna och finna ett annat land än det land vi just då befinner oss i. 

Drogen kan vara en tablett, alkohol, mat eller sex men lika väl jakten på uppmärksamhet, jobb till sent på nätterna eller start av olika projekt. Drogen kan vara det eviga dramat att alltid bli bekräftad genom att göra eller varför inte träna 7 dagar i veckan, surfa på internet eller evigt sitta framför tv:n.

Alla hittar vi nycklar till vårt eget lyckoland. Vårt eget lyckoland där världen blir lite annorlunda än den värld vi sökt oss ifrån. Ett lyckoland som vi känner och tror är verklig men är en illusion. Ett lyckoland som blott tillfälligt får oss att glömma det som vi egentligen känner. Ett lyckoland där rastlösheten är vårt bränsle. 

Vi kan känna oss fria ett tag men vi blir alltid blåsta som en levande zombie. Vi blir blåsta i vårt lyckoland. 

Vårt bästa land finns där inga droger når oss. Vårt land är det land som får oss att känna sorg och glädje. Vårt land är det land där våra tankar och känslor får fritt spelrum och hittar vägen till balans. 

Försvinn mitt lyckoland och jakt på lycka.  Välkommen mitt eget land där lycka bara är en del av hela mitt liv. 

Hur jagar du för att hitta ditt lyckoland? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948