Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 1 november 2014

Tufft- men nödvändigt

Jag vet att vägen till förändring börjar alltid med ödmjukhet, allians och förståelse för personen och problemet. Jag vet också att förändring kräver kraft, mod och egen tillit att våga. För att allt detta sedan ska lyckas behövs en himla massa support för att komma ner i känslan, bryta ner egot och väcka jaget till liv. Våga se mina egna strategier och vad som får mig att vara kvar i kaos. Våga släppa taget om gamla verktyg för att hitta nya. Våga be om hjälp och lämna över, för en stund, ansvaret till någon annan som jag litar på. Våga se mig själv i ansikten Vilka strategier jag levt efter som fört mig till den punkt jag är i just i denna stund. Våga vara öppen villig och ärlig att se och göra något annat. Våga ge upp. 

Om jag vill förändra något, ta hjälp av en kraft som är starkare än jag och som kan knäcka min kod eftersom jag själv tydligen inte kan knäcka den själv i ett läge där mina egotankar är för starka. 

I detta läge handlar det inte om att smeka medhårs utan om tydlighet och inte ge egot näring att sprida sina tankar och smarta lögner. 

Det handlar om tydlighet men inte förödmjukelse. Det handlar om kärlek inte förakt. Det handlar om att knuffas åt sidan inte bli nedslagen. Det handlar om att bli förförd ett annat alternativ inte utsatt för en våldtäkt. Det handlar om att uppleva en ny förälskelse inte bli påklistrad ett nytt sätt.

Vill jag förändra handlar det om hårt arbete som att gå regelbundet på ett gym. Vill jag nå ett resultat behöver jag medvetet träna regelbundet. Jag behöver ibland en PT för att jag inte själv ska ta genvägar. Det finns nämligen inga genvägar om jag vill nå ett resultat. 

Är jag inte beredd att göra detta kommer inget att förändras mer än att jag åter igen bevisat för mig själv att jag inte kan lyckas. 

Vad är du beredd att göra för att förändra din situation? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948