Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 4 december 2014

12. Acceptera mitt liv

Alla har vi en historia. Allas historia ser olika ut utifrån hur vi upplevde det. Alla har inslag i sin historia som varit traumatiskt på olika sätt. Ibland kan det verka som det var lika men ändå alltid olika. Vissa går vidare och kan lägga  sådant som hänt åt sidan och leva med sin historia, andra låter sin historia påverka deras liv in i döden. Påverka på ett sätt som om historien i alla delar levde även fast den är död för mycket länge sedan. 

Historien kommer alltid att leva i oss och påverka livet vi lever nu. Det som däremot skiljer människor åt är hur vi hanterar historien. 

Vi är inte vår historia men vi har en historia.

Politiska utspel i heta politiska debatter vill gärna dra upp historia, som inte längre har sin grund, i dagens verklighet. Ibland har partier utvecklats åt ett helt annat håll, ibland lever partierna kvar i ett förflutet tänk som baseras på en helt annan verklighet. Även politiska partier är inte längre deras historia även fast de har sin historia. Ibland väljer ändå partier att i nutid agera utifrån sin historia.

När vi lär oss att acceptera det som ändå varit utan att straffa oss själva eller andra har vi valt en enklare väg. 

Vägen sker genom acceptans av den historia vi har utan att klandra det vi gjort. Våra nya val skapar sedan vår nya historia.

Hur mycket har du kvar av att acceptera din historia? Går du och klandrar dig själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948