Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 7 december 2014

Innan blir det sämre

När jag arbetar med mig själv behöver jag möta det som jag är mest rädda för och som jag till varje pris försöker undvika. Jag behöver tänka, känna och göra det som jag tidigare hatat, hållit mig undan ifrån eller förskräckts över. 

I mötet ligger befrielsen från rädslan och vägen till nått nytt. I mötet väcker jag nya insikter till liv som jag trodde aldrig existerade. I mötet vaknar nytt liv.

På resan kommer det först att bli värre innan det blir bättre. Jag behöver möta rädslan men andra kommer samtidigt att försöka undvika mötet med sin egen rädsla vilket kan göra att andra gör val som jag till en början kommer att tycka är konstiga eller oförklarliga. Men detta är enbart en konsekvens som jag behöver lära mig att leva med. När jag gör mina val gör andra sina val. 

Därför blir det värre innan det blir bättre. När jag ändrar mig kommer inget längre att vara sig likt, det kommer att vara annorlunda för att det är annorlunda. Jämfört med innan är det annorlunda eftersom jag ändrat min plats på denna jord. 

Gammalt försvinner och nytt kommer in. Vad jag behöver göra är att våga se det nya. 

Hur blev det för dig, blev det värre innan det blev bättre? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948