Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 31 december 2014

Slutet

Det finns alltid ett slut. Finns det en början finns det ett slut. Inget är för evigt. Det som blivit en vana, även det har ett slut. Livet börjar och livet slutar. Det kan vi definitivt vara säkra på. Det kom en vinter och vintern tog slut. Resan börjar och resan tar slut. Det blir natt och det blir dag. Regnet börjar och regnet tar slut. Lönen kommer och lönen tar slut. Känslor kommer och känslor försvinner. Beteenden startar och beteenden slutar. Tankar kommer och tankar går. 

Finns det alltid ett slut finns det också en början av något annat. Det kan vara slut på en kärlek men det kan också bli en början på en annan kärlek. Det kan vara slut på pengar men det kan också bli en början på att finna nya. Det kan vara slut på vänner men det skapar också möjligheten att finna nya. Vi kan få slut på ett jobb men möjligheterna ökar då att finna ett nytt. Det är slut på julen men om jag vill kommer det en ny jul nästa år.

Allt som sker har en början och ett slut. Mycket av det som sker kan jag också påverka. Vad jag definitivt alltid kan påverka i det nya och det gamla är hur jag förhåller mig till det. Ett slut innebär också en möjlighet till något annat. När jag väljer ett slut och att avsluta kan jag med det också sätta en punkt. Jag kan säga att detta var en del av min historia. Tack för den tid som varit. Jag har lärt mig mycket. Allt detta tar jag med mig i det nya som en lärdom. Jag accepterar det som var bra och jag accepterar det som var mindre bra. Nu har jag gjort och upplevt allt detta. Jag vet vad jag kan fortsätta med som var bra för mig och jag vet vad som var mindre bra för mig och som jag inte behöver göra om. Känslor som jag känt. Tankar jag tänkt. Handlingar som jag gjort. Jag har lärt mig allt detta. 

När jag avslutar kan jag se vad jag verkligen lyckats med och som har fört mig frammåt. Sådant finns alltid. Jag kan också se sådant som givit mig lärdomar som jag kanske inte vill uppleva igen. Även sådant finns alltid. Jag kan se min del i allt som sker och välja att fokusera på det. Jag kan också välja att se det som inte alls har med mig att göra utan är någon annans del. Jag har alltid någon del i allt som sker och har skett.

I allt detta gör jag ett bokslut. Jag ser början och jag ser slutet.

Jag kan se att detta år var präglat av känslor och reaktioner som jag trodde jag lagt åt sidan. Jag kan se att jag lyckats med saker som jag föresatt mig att göra. Jag kan se att det finns saker som jag behöver bli bättre på, som att fokusera på vissa saker som jag sagt att jag ska göra. Jag kan se att jag gått upp lite i vikt vilket inte var min avsikt. Jag kan se att jag lyckats släppa på en del gamla föreställningar om hur jag tycker att saker och ting ska vara. Jag har lärt mig att lyssna på andra och se hur mycket de har att lära mig. Jag har lärt mig att ge till andra och jag har lärt mig att känna tacksamhet till det som är. Jag har lärt mig, åter igen, att alla gör sitt bästa och jag har lärt mig att tagga ner. Jag har lärt mig att genom träning blir jag bättre. Jag har lärt mig att möta människor där de är. Jag har lärt mig att allt är möjligt om jag väljer att tro på att det är möjligt. Jag har lärt mig att jag inte behöver ha rätt och att det inte finns något som heter rätt och fel. Vi är alla sprungna ur oss själva och det räcker. Jag har lärt mig en massa andra saker som jag inte vill lära igen och sådant som jag gärna gör igen. 

Jag är tacksam för mitt år i allt som skett för det var mitt år. Jag ser vad jag blivit bättre på och jag ser vad jag behöver förbättra. 

Tack för detta slut. Jag ser fram mot nästa början.

Hur ser du på det som varit och hur tar du hand om ditt slut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948