Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 15 januari 2015

Av ett särskilt skäl

Detta liv är mitt enda liv på denna jord. Jag just nu. Inte mitt liv som varit eller det liv jag hoppas få utan detta liv just nu. Det är mitt liv. 

Jag har upplevt mycket och jag har gjort mycket. Men mitt liv det är just nu. Naket, rent, fyllt av erfarenhet och fyllt av möjligheter. Jag ägare alla mina kunskaper och jag har möjlighet att lära mig nytt. Mitt liv är just nu oavsett ålder, oavsett plats och oavsett andra förutsättning. Jag är rik på mig men kanske fattig på annat. Det är fortfarande lika mycket mig.

Den som begränsar mig är det finns inne i mig även fast andra kan ha åsikter om min begränsning är det i slutet jag själv som avgör om det är en begränsning eller inte. Jag kan skylla på en massa saker utanför mig varför saker och ting är som det är. Då har jag beslutat att det som andra säger är sant. Jag kan också besluta att det som andra säger om mig inte har med mig att göra och istället skapa mig själv en egen sanning. Kanske andra har rätt i någon punkt och att det är något som jag behöver ta till mig, det är upp till mig. Vad andra säger kan jag alltid välja att värdera. Kanske har jag något att lära eller så handlar detta om något som inte alls har med mig att göra utan mer om den andra.

Detta liv som är precis just nu, är mitt liv. Varken mer eller mindre. Vill jag ändra på något av detta så ligger det till 100 procent helt hos mig oavsett vilken situation jag befinner mig. Oavsett någon eller något annat.

Kanske är det så att jag kom till denna värld av en särskild anledning. Det är bara det att den anledningen ännu inte har visat sig. Tills dess behöver jag göra mitt bästa för att vara förberedd till den dagen när detta tillfälle kommer.Jag behöver ta hand om mig. 

Det finns ett syfte till att jag finns och livet kanske handlar om att ta reda på detta syfte.

Jag finns för jag tror att jag har en uppgift i detta liv. Jag har en uppgift att ta hand om mig själv på bästa sätt för att sedan med mina kunskaper och erfarenheter visa andra en väg. Det kan vara till mina barn, vänner och medmänniskor. Det kan vara till de som efterfrågar min kunskap. För alla de som själv vill. Jag är en massa saker och jag har en massa egenskaper och erfarenheter. Jag tänker förvalta mig själv på bästa sätt. Jag gillar att leva och jag tänker leva. Kanske blir det uppenbart en dag av vilken anledning just jag finns här just nu på denna jord.

Mitt liv är här och nu.

Vad tror du? Varför finns du och vad motiverar dig att gå upp på morgonen, finna ditt liv under dagen och sedan mot kvällen gå och lägga dig för att nästa dag vakna upp igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948