Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 1 januari 2015

Det nya

Efter ett slut startar också något nytt. Jag avslutar något och får plats med något annat. I avslutet ligger början på ett nytt val. När jag brister i att avsluta kan jag inte heller ge plats för min nya början utan det får mig istället att stanna kvar i det gamla. 

Vad vill jag? Det är min första fråga jag behöver svara. Vad är det jag vill? Hur vill jag ha det i mitt liv. Hur vill jag tänka? Hur vill jag känna? Vad vill jag göra? Jag svarar på frågan vad. 

När jag är klar med det behöver jag ta reda på varför. Varför vill jag ha det som jag säger att jag vill ha? Vilket syfte handlar det om? Jag behöver finna för mig rätt syfte. 

När jag är klar med att finna rätt syfte handlar det om när det ska ske. När är jag beredd att göra det jag vill göra? Det sista handlar om att faktiskt bestämma sig för att göra det jag vill göra. 

Efter mitt bokslut bestämmer jag mig för hur jag vill att mitt kommande år ska se ut och vad jag väljer att faktiskt genomföra. 

På det sättet får jag som jag vill. 

För att förstärka detta talar jag om för min omgivning om hur jag tänker och vad jag vill göra. Jag vet varför och jag väljer att göra det för att jag vill. Jag gör det för att jag vill och för att jag tycker att det är kul. Tycker jag att det är kul ökar chansen för att det också blir av.

Löften som aldrig blir av eller ens startar kan istället öka min känsla av misslyckande. 

Mitt nya år ska bl. a hitta nya vägar för mig. 

Vad vill du skapa för dig detta nya år?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948