Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 16 januari 2015

Förändring

Förändra sitt liv är inget märkvärdigt, egentligen. Knepen och verktygen är enkla och resultatet kommer om jag gör det kag ska. Det är lite som att träna för att bli starkare och få bättre kondition eller att gå ner i vikt eller upp för den delen. Jag lär mig något och jag gör det jag blivit lärd. Resultatet kommer utan tvekan. 

Tvivlar du? Gör som du blir tillsagd och instruerad så sker det du önskar ska ske. 

Men ändå så blir det inte alltid som vi själv vill och önskar. Varför inte det? 

Vi vet redan svaret. Just det, vi gör inte som vi vet att vi ska göra och blivit tillsagda att göra. Vi tränar inte lika regelbundet och vi äter mer eller mindre än vi ska och fel mat. Vi kan själv och hittar på egna regler, ofta gamla regler som fått oss dit vi inte vill vara. Ursäkterna blir många och långa. Inte rätt    tid, inte moget nu, inte rätt väder, behöver köpa nya skor, lite körigt på jobbet, bättre att göra det på våren osv. osv. Du vet dina ursäkter jag vet mina. Jag vet..... men.

På samma sätt är det när vi vill förändra vårt inre och när vi ska ta hand om vårt sätt att tänka, känna och agera. Vi gör som vi alltid gjort men är lika förvånade varje gång att resultatet inte blir det vi hoppas på. 

Vårt undermedvetna har en annan vilja än våra tankar. Vårt ego i oss, som är det undermedvetna, styr oss exakt dit den vill.  Tycker jag själv att jag inte är värd en förändring så komme det inte att bli så. Har jag någonstans, även fast tanken är övertygad om att en förändring måste ske, en vinst av mitt nuvarande beteende oavsett vilket det är så kommer jag att fortsätta. Exempel på detta är att jag med en ökad vikt bäddar in och skyddar mig eller med vikt oavsett bekräftar vad mina inre känslor om mig själv känner om mig själv. Gnäller jag, men inget gör så har jag nytta av mitt gnäll för att få tycka synd om mig själv för att någon annan har varit dum mot mig. Jag skapar ursäkter för att få fortsätta med det jag gör för jag vill inte förändra. Andra ska minsann få se hur jag lider och hur synd det är om mig. Den som förstör är i själva verket jag själv.

Vi är i grunden lata och vanemänniskor. Vi vill inte förändra utan ha det som det alltid varit. När vi är äldre, mer vanebenägna än när vi är yngre. Vanan att ha det som det är för det skrämmer mig mindre även fast jag har kaos omkring mig. Den ena har svårt för att förstå den andras kaos men kaoset är en vana som det finns starka rädslor för att lämna. Vi blir starkt rädslostyrda. 

Jag levde i ett sådant kaos i min uppväxt. Kaoset blev en vana och oron kom, när jag i mitt vuxna liv, med det kaos jag själv skapat, såg kaoset börja försvinna. Oron vad som skulle komma istället. Oviljan att förändra för jag visste inte vad som skulle komma istället. Oro för lugnet, för jag hade lärt mig att efter lugn kommer storm. Ovilja att förändra eftersom jag själv kände att jag inte dög och inte var värd ett annat liv än det jag hade i kaoset.

I varje vilja att förändra ligger ett motstånd att förändra. Det är därför vi ibland talar om att vi behöver komma till botten med en situation, få lida riktigt mycket, för att en förändring ska bli möjlig. Detta lidande kan bli starkare än vårt ego, därför kan det bli en framgångsfaktor. 

Förklaringar som att var sak har sin tid och jag gör det i min takt eller på mitt sätt är alla ursäkter för att inte vilja förändra. 

Vill du förändra lägg ned ditt snack och gör det du ska. Sluta bestäm själv. Har du ett starkt ego som får dig att inte förändra, ta hjälp av någon som är starkare. Ingen, ja verkligen ingen kan misslyckas med sina mål och sin förändring om man gör det man blivit tillsagd och gör det som skapar förändringen förutsatt att man hittat den som vet och också kan leda mig i min förändring 

Hitta din ledare om du inte klara det själv och gör ditt jobb om du vill få till en förändring. Ge upp och inse att ibland finns det saker som du inte klarar av. Om du inte med själ och hjärta går in för att förändra det du vill förändra, låt bli. Ett misslyckande stärker bara ditt ego som får bekräftelse på att du inte duger.

Gör något och fullt ut eller låt bli.

Varför sker inte de förändringar du vill ska ske hos dig? 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948