Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 13 januari 2015

Framgång

Framgång i mitt liv kan vara på olika sätt. Jag vill ha framgång. Jag vill tjäna pengar. Jag vill vara framgångsrik. Jag vill  ha ett bra liv. Jag vill vara duktig och omtyckt på jobbet. Jag vill vara älskad pappa och vän. Jag vill vara en omtyckt person. Jag vill uppnå bra resultat av det jag gör. 

Men vad jag framför allt vill det är att jag vill ha ett bra harmoniskt liv där jag har en fungerande balans mellan mina tankar, känslor och handlingar. Jag vill ha gjort upp med det i min historia som stökar till det i mitt liv. Jag vill vara närvarande här och nu och inte fokusera mer på min framtid. Jag vill lära mig varje dag av de insikter jag får. Jag vill hitta en struktur som får mig att skilja på innanför mig själv och utanför mig själv. Jag vill kunna visa kärlek till mig själv och andra och stoppa de negativa tankar som gärna vill möta mitt inre. Jag vill sträva mot mina mål och önskningar i livet och gärna uppnå dessa. Jag vill leva mot min vision.

Ju mer jag fokuserar på vad jag vill ha desto svårare kan det bli. Framgången  blir ett så starkt fokus att jag då glömmer bort varför jag vill ha allt detta. Egentligen är framgången bara en konsekvens av det jag gör för att nå resultatet, inte medlet i sig. Kanske är det rentav så är medlet är mitt faktiska resultat men aldrig målet.

Ibland vill framgången inte infinna sig. Hur jag är kämpar så får jag inte det resultat som jag vill ha. Det blir som att trampa i kvicksand, min kamp gör situationen nästan sämre. 

När det känns som en kamp kan det vara att jag vill för mycket. Jag fokuserar på att uppnå resultatet för mycket och missar varför jag vill ha just ett visst resultat. 

Kanske är jag otålig och tror att det är enkelt och en snabbfix. Kanske är jag slarvig och försöker ta genvägar. Kanske vill jag få resultat utan att göra det faktiska jobbet själv. 

Vill jag uppnå framgång utan tillräcklig motivation och glöd kanske jag ska ändra mitt mål. Misslyckanden bidrar annars ofta till något sämre än den förändring jag försöker göra. 

Framgång har en tendens att komma nära jag väljer att släppa taget om att uppnå resultat. Framgång kommer när jag gör mitt jobb, det är oundvikligt. Framgången visar sig när jag gör det jag ska och är mogen att se det resultat jag får. 

Jag ville tidigare i mitt liv verkligen se mig få framgång men jag var för ofokuserad och var inte fullt ut beredd att göra jobbet. Jag tror också att jag hade svårt för att se mig själv få den framgång jag så starkt ville ha. Jag kände i mitt undermedvetna att jag inte var värd den. 

Hur hanterar du önskan om framgång i ditt liv? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948