Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 12 januari 2015

Mitt liv

Jag lider men överlever. Är det så det ska vara och framför allt är det så jag vill ha det? Är det min önskan att gå omkring och lida och släcka bränder överallt för att leva livet ska vara möjligt? Varje dag är vägen kantade med händelser som ska hanteras. Det händer och jag hanterar. 

Nej det är inte livet för mig. Det har varit livet för mig. Jag kan se att saker har hänt och jag har fixat. Göra har varit mitt sätt att släcka bränder. Jag började som barn att ordna till det som hände hemma. Fixa och dona för att saker och ting skulle bli bra. Alla skulle vara glada. Ordna de bästa förutsättningarna för att livet runt omkring mig skulle vara så  bra som möjligt. Inga skulle bråka och alla skulle vara glada.

Men livet var inte så och framför allt var det inte min uppgift. Men det var min strategi och jag tog på mig den.

Senare i livet fortsatte jag med samma strategi, för att hjälpa mig själv, men det blev inte bra. Jag använde strategin i olika sammanhang för att bli bekräftad. Under den perioden blev jag också den som andra försökte släcka bränderna för.

Nej livet handlar inte om att överleva. Livet handlar om att leva. Livet handlar om att tända ljus och visa vägen åt andra. Livet handlar om att tända ljusen för att leda mig själv. Jag tänder mina egna ljus för att visa mig själv vägen. Jag tänder också ljus i mörka gångar där jag inte tidigare varit. Jag tänder ljus för mig kanske också visar vägen för andra. 

Men jag slutar successivt att släcka bränder även fast den gamla strategin ibland gör sig påmind. 

Livet är här och nu och livet finns för att levas. 

"- Det ska vara gött att leva annars får det kvitta"

Det finns människor som har åsikter om vilket liv jag ska leva. Det finns människor som tror sig veta vad som är rätt och fel, för mig. Jag har lyssnat på dessa människor allt för länge.

Det liv som finns att leva är mitt liv. Vissa i min närhet kommer att försvinna och andra kommer att ansluta sig till mitt nätverk. Det är en del av livet, det med.

Jag tänder ljus och jag är uppmärksam på nya upplysta vägar. Jag våg också ta mig till nya väger som jag aldrig tidigare varit på. För en del vägar räcker det med att jag lyser upp den väg som finns. Vissa vägar behöver jag skapa själv, helt från grunden.

Överlever du genom att släcker bränder eller lever du som du vill och tänder ljus?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948