Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 2 januari 2015

Mitt val av fokus

Jag får det jag väljer att fokusera på. Det som upptar mina tankar och känslor är det som kommer till mig. Det är enkelt och självklart. Om jag tänker boll varje dag, varje timme, varje minut och sekund så kommer det att bli uppenbart att det jag kommer att se och komma i kontakt med är det som har något med boll att göra. Jag kommer att se bollar på stan i olika skepnader och jag kommer att rita bollar när jag sitter och slöritar. Jag kommer att tänka boll i olika sammanhang. Jag minns när jag väntade min ena son, med min dåvarande sambo, hur tydligt det blev att jag la märke till hur många gravida kvinnor det samtidigt gick ute på stan. 

Mitt fokus styr mig i en viss riktning. 

Det betyder att om jag går med känslor om att jag inget duger till eller känner mig misslyckad och att jag inget kan kommer det också att leda till just detta. Jag programmerar mig till en lögn och lögnen blir sann för mig

Sista halvåret har jag sagt till mig själv varje dag strax efter att jag gått från jobbet: "- Detta var en bra dag!" Jag har avslutat dagen med att hitta saker under dagen som har varit bra. Sådant som jag sett lyft dagen eller som jag känt utvecklats på ett bra sätt. Det har alltid funnits något och det finns alltid något att lyfta fram. När jag lämnat kontoret har det varit det jag haft med mig i mina tankar och i min känsla. Förut har det gärna varit så att det som jag varit missnöjd med var också det som jag bar med mig hem vilket gjorde både min kväll lite oinspirerad och även starten på nästa dag lite svårare. I båda varianterna handlade det om ungefär samma typ av dag med liknande händelser men ändå helt olika typer av slutresultat för mig. 

Det handlar således inte om att jag ska hitta på saker som varit bra men som inte varit det utan se det som ändå varit bra, stort som litet och lyfta fram just det. 

"Fake it until you make it." är inte detta utan är nått helt annat som jag tror leder mig fel eftersom jag då håller mig kvar vid en lögn. 

Hur gör du för att fokusera på rätt saker för dig? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948