Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 7 februari 2015

10 år

Det finns en avgörande skillnad mellan mitt liv före och mitt liv efter. Det finns en tydlig skiljelinje som gör att jag kan se mig själv före och mig själv efter. Denna vattendelare skiljer mina känslor före och efter och mina tankar före och efter. 

Före och efter då jag på riktigt tog tag i mig själv och mitt sätt att leva, agera och känna. Före och efter och mitt sätt att reflektera. Före och efter i tillgången till olika typer av känslor. Före och efter i min medvetenhet om mina strategier. Före och efter i medvetenhet om mina karaktärsdrag. Före och efter i mitt sätt att handla. 

Det är en befrielse att jag lyckats hejda den bomb som i mitt liv tickat länge och som briserade för 10 år sedan. Befrielsen att jag valde att öppna mina ögon. Befrielse att jag tillät mig själv att ifrågasätta mig själv, stanna upp och tystna och börja lyssna på det som nya saker som faktiskt fanns där ute. Se upp till någon annan och våg be om hjälp. 

Jag har några jag särskilt har att tacka för denna förändring och den nya kunskap jag fick om mig. En är min före detta fru som som aldrig gav upp och som blottlade vad som höll på att hända. Hon fick mig att nå en botten som fick mig att känna att jag fick nog. Två är min barn som var tydliga med att de ville ha sanningen och inget annat och konsekvensen om de inte fick den. En är den mentor jag kom i kontakt med som visade mig en ny väg och gav mig avgörande ny kunskap om mig själv och omvärlden i allians och med en kärlek jag inte tidigare mött. 

Det blev på olika sätt min grund för mina vägval. Det blev ett nytt liv som fick mig att utvecklas åt ett helt annat håll. Ett liv som fick mig att känna tacksamhet för det jag har inte avund eller saknad för det jag inte har. Kärlek till mig själv och andra.  Grunden att jag alltid har ett val. Förståndet att inse att jag aldrig saknat något. Förmågan att leva här och nu befriad från påverkan av min historia och befriad från oro om framtiden. Förmåga att inte låta det som är utanför mig själv smitta mitt inre. Kraft och vilja till insikt om att se min del i allt och den som är jag. Att accepter det som är och varit, be om ursäkt till de jag skadat och förlåta de som jag tycker skadat mig. 

Den befrielsen är enorm att få födas igen. Befrielsen att få en andra chans. Befrielsen att få känna att varje dag är en ny dag.

Tack för att jag fick uppleva ett före och ett efter. Tack för att jag vågade ta detta steg som lärde mig något helt nytt. Tack för att jag fick en på nytt födelse och kom ur mitt fängelse.

Tack Johan jag gillar dig. 

Finns det en skiljedelare i ditt liv som gör att det finns ett före och ett efter? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948