Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 21 februari 2015

Aldrig igen

Jag vet att jag aldrig behöver återvända. Det som har varit behöver aldrig mera vara. Jag har varit där men jag slipper för alltid att gå tillbaka. Det som var igår är inte idag och det som är idag blir definitivt inte det som är i morgon. 

Jag har lärt mig massor. Lärt mig sådant jag inte skulle vilja göra igen och lärt mig sådant jag gärna gör igen. Vilken oerhörd bank jag bär på. 

Att tala om allt detta kan vissa uppleva är som att rota upp gammalt skit till ytan. Dessa människor tycker det är bättre att allt detta ligger kvar i bottensedimentet. Jag tänker tvärt om. Jag märker och jag ser att det blir mycket bättre om vi lär oss att acceptera att det finns något där. Det blir bättre om vi vågar ta i det. Se på det, känna, beröra och beröras. Vågar att acceptera att detta som är min historia har varit och att det finns ett då och ett nu. Våga hantera det och kanske rentav leka med det just för att lära mig att acceptera och se att detta är en del av mitt lärande. Ju mer jag talar om det och lyfter det till ytan desto mer renar jag mig själv från tankarna och känslorna omkring det. Ingen har nytta av att veta att det ligger skit på botten som vi aldrig våga ta i. Ingen. Bara för att jag inte talar om det är inte det samma som att det försvunnit. Det finns istället kvar där och det dödar mig sakta. 

Jag vill däremot ha kvar det som en kunskap men helt renat från de negativa effekterna de tidigare gett mig. Jag vill lära mig att se att det kanske till och med är det bästa som hänt mig. 

Men jag vet att jag aldrig mer behöver gå tillbaka. Sker det än då att jag gör samma misstag och låter sakar hända igen är det ett val. Då gör jag det av en anledning. Då är det något jag ännu inte är färdig med eller gjort upp. Då är det något som gör att jag fortfarande har nytta av det negativa.

För jag har alltid ett val. Valet att leva eller valet att åter uppleva. 

Jag behöver aldrig gå tillbaka igen. Ingen tvingar mig. Ingen.

Mitt liv är det som sker idag. Med lärdom av gårdagen och med tro om morgondagen. 

Vågar du och kan du ta i och hantera ditt förflutna? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948