Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 19 februari 2015

Bortom allt

Bortom allt religiöst bråte. Bortom allt nedvärderande skvaller och åsikter. Bortom all rädsla och förryck. Bortom allt fruktansvärt hot och våld. Bortom all avskyvärd rasism och förföljelse. Bortom allt illaluktande nedlåtande och förskjutande. Bortom allt nedsättande och omintetgörande av olika typer typer av avvikelse. Bortom all fattigdom och utnyttjande.

Bortom allt detta finns människan av kött och blod. Människan med ett hjärta som slår och lungor som andas. Människan fylld av vilja att få och ge kärlek. Människan som vill bli älskad för den hon är. Människan som inte vill göra någon illa. Människan som vill överleva och leva.

Bortom all denna bråte står du och där står jag. 

Avvisa allt det som andra förtryckt oss. Avvisa vår vilja till hämnd och se förbi vår rädsla. Inlåt oss inte i att göra det andra gjort mot oss. Finn inte argument för vårt agerande genom tolkning av böcker och lärda skrifter. 

Vi är ett kämpande folk som enbart ser till vårt eget. Se världen och värden förbi detta. Hoten vi tro vi ser kan mötas på annat sätt. Hat föder hat. Kärlek föder kärlek. Vi behöver välja på vilket sätt just vi vill kämpa. 

Alla människor gör sitt bästa och vi behöver hjälp och hjälpa att föra iland oss vilda själar.

Bortom allt finns vi.

Kan du se bortom det som skrämmer dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948