Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 5 februari 2015

Det är ok att vara nöjd

Jag minns när jag skillde mig för 10 år sedan hur jag tyckte att det var viktigt att andra skulle se och märka att jag led av allt som då hände. Jag ville att människor skulle förstå att det inte var lätt och att mycket var tufft. Jag kände hur viktigt det var att lida klart. Jag ville inte känna mig nöjd och vara glad utan jag ville lida och visa det för omvärlden. 

Jag kunde ju inte tjata och berätta om allt men jag kunde lida och visa det.

Vad ledde detta till? 

Jag led. Ingen såg mig till slut och jag led. Jag var inte nöjd så med det lyckades jag. Möjligtvis såg andra något men tröttnade snabbt på mitt tillstånd. 

Det blev jag själv som fick ta konsekvenserna av min frustration och det blev jag själv som slösade på min egen tid som jag kunde använt till nått annat och förmodligen också något bättre. 

Med detta är det inte sagt att det inte är ok att vara ledsen, känna sorg och att lida utan mer att det kan vara tokigt när det blir ett tillstånd som vi fastnar i. Det blir ett karaktärsdrag i oss i stället för just ett tillfälligt tillstånd.

Det som hända var att jag själv fortsatte att straffa mig och jag fortsatte att inte må bra. Det som hände var att jag lät det som hänt att fortsätta och den som led var just bara jag. 

Alla känslor är ok och bra att de får ett utrymme. Det som kan vara mindre bra är att fastna i ett negativt känslotillstånd som leder mig till att just bli mina känslor. 

Jag behövde göra något åt min situation och min strategi och jag gjorde det. Jag granskade mig själv. 

"Make your self usefull and get over it"

Har du tendens att fastna i olika typer av känslor? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948